Porecki sajam procitanih knjiga

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Stilskim vježbama", najdugovjecnijom predstavom na svijetu u kojoj igraju Lela Margitic i Pero Kvrgic, otvoreno je u cetvrtak navecer u punoj dvorani poreckog kazališta peto izdanje porecke Booktige, medunarodnog sajma procitanih knjiga, koji je ove godine posvecen ženskoj književnosti.

Prethodno su prisutne pozdravili direktorica porecke Gradske knjižnice Irides Zovic, porecka dogradonacelnica Nadia Štifanic Dobrilovic te procelnik za kulturu Istarske županije Vladimir Torbica. Ulaznica za predstavu bila je jedna procitana knjiga, a sve prikupljene knjige mogu se kupiti na knjiškom sajmu Booktižin, koji traje do nedjelje na Maraforu. Prikupljeni prihod uložit ce se u opremanje knjižnicnog stacionara u Cervar Portu.

Brojni mališani docekali su u djecjem odjelu knjižnice spisateljicu Sanju Pilic. Djecja autorica nasmijala je svoju publiku, a polaznici dramske grupe iznenadili su je spontanom izvedbom predstave koju su uprilicili prema jednoj od njenih knjiga.

Književni performans "Edo u akciji" zakazan je za subotu u 10 sati uz darivanje posjetitelja, a sat kasnije bit ce izveden performans "Susret s Marijom Juric Zagorkom". Javno citanje "Kratka prica je ženskog roda" održat ce se od 12 do 17 sati kada pocinje radionica za kreativke "Tkanina, dugme, špaga" pod vodstvom Ankice Valentic-Butkovic, a u 19 dolazi u posjet književnica Vesna Krmpotic.

Animirani film "Price iz davnine", nastao prema istoimenom romanu Ivane Brlic Mažuranic, prikazat ce se u nedjelju u 11 sati. Nakon javnog citanja "Kratka prica je ženskog roda", koje pocinje u podne, u 17 sati održat ce se radionica za kreativke "60 minuta decupagea" Jagode Jovovic. U 19 sati gostuje književna kriticarka i spisateljica Mani Gotovac, a Booktiga završava Bookcrossingom - pokretom za oslobadanje knjiga u 20 sati. Svi dogadaji se odvijaju na poreckom Trgu Marafor i u tamošnjim prostorijama Gradske knjižnice. (J. PRODAN, snimila J. PREKALJ)


Podijeli: Facebook Twiter