Porečki rukometaši u nedjelju protiv Sportinga

Saša Ilić, Vedran Mataija, Saša Guttman, Ivan Požarić
Saša Ilić, Vedran Mataija, Saša Guttman, Ivan Požarić

Povijesni uspjeh rukometaša Poreča prije nešto više od mjesec dana protiv ruskog Krasnodara kojega su ponizili u dvije utakmice, u nedjelju u 19 sati dobiva nastavak. Na redu je prva utakmica 3. kola EHF Kupa, susret u dvorani Velog Jože protiv Sportinga iz Lisabona i prilika da se pišu nove stranice povijesti porečkog i istarskog rukometa.

- Među nama igračima se od početka sezone, kada su nas svi otpisivali, stvorila prava pozitivna kemija. Spojilo se iskustvo i mladost i pokazalo se to do sada u najboljem svijetlu. Svi smo spremni i svi smo željni još jednom da se dokažemo, da pokažemo da možemo igrati rukomet na tom nivou, rekao je Vedran Mataija na današnjoj konferenciji za novinare u Pučkom otvorenom učilištu Poreč kojoj su nazočili predstavnici kluba i Grada. - I naš dosadašnji doseg u Europi veliki je uspjeh, a eventualnim ulaskom u EHF ligu i činjenicu da bi nam na protivnički gol u doglednoj budućnosti u porečkoj dvorani mogao stati jedan Omeyer, dovoljno govori do kuda smo stigli, nadodao je Mataija, prva violina porečke momčadi o čijoj će trenutnoj inspiraciji ovisiti mnogo toga.

Porečanima se pruža velika prilika da preko renomiranog suparnika kroz dvije utakmice izbore prolaz u Kupu EHF gdje će se nakon ovoga kola igrati po skupinama.

- Drago mi je što smo stigli do ovdje. U nedjelju igramo s renomiranim protivnikom koji je najkvalitetnija momčad s kojom smo igrali do sada… Mislim da nisu nepobjedivi, rekao je trener rukometaša Poreča Saša Ilić.

- Pored dobre igre, u porečkim su redovima svjesni da je za prolaz potrebna i velika pomoć publike. Zato su na konferenciji dopredsjednici kluba Ivan Požarić i Eduard Džoni posebno naglasili kako pozivaju sve ljubitelje rukometa u nedjelju u dvoranu kako bi svojim prisustvom na rukometnoj fešti bili osmi porečki igrač. Ulaznica za ovaj susret će stajati 30 kuna. (Mladen PILAT)

 


Podijeli: Facebook Twiter