Porecki rukometaši oprostili se od Europe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Porecki rukometaši završili su svoj ovosezonski europski put nakon uzvratne utakmice osmine finala Kupa Kupova sa snažnom španjolskom momcadi Aragona.

Uraganskim startom vec za tri minute golovima Gavranovica (dva) i Milicevica Porecani su gotovo anulirali prednost Španjolaca iz prve utakmice, poveli 3:0 i dvoranu podigli na noge. No, gosti se nisu prepali, stali su cvrsto u obranu i zabarikadirali prilaze svojim vratima, a Porecani su prvi osjetili strogi kriterij letonskog sudackog para kad su od devete do 13. minute zbog iskljucenja ostali bez Gudica i Gavranovica.

Cvrsta obrana Španjolaca, cetiri minute s igracem manje i zaista prevelik broj tehnickih pogrešaka, najviše u dodavanjima, rezultirali su cinjenicom da su Porecani punih 13 minuta ostali bez postignutog gola, sve do 16. minute do kada su Španjolci vec preokrenuli rezultat u svoju korist 5:4.

Cužic i dva puta Vujic golovima su potom do 20. minute ipak uspjeli vratiti vodstvo domacinu (7:6), ali i posljednje na utakmici, jer je završnica poluvremena ponovno bila u znaku Aragona. Bez obzira na to što su se i gosti u nekoliko navrata susreli s problemom igranja s igracem manje, uspjeli su do pred odlazak na odmor stvoriti i najviših plus cetiri u prvom dijelu (11:7), a Porecani su na koncu u prvom poluvremenu uspjeli postici svega osam golova.

Aragon se uspio obraniti od pokušaja preokreta Porecana, a domacinima nije uspio pomoci ni izvrsni Tomislav Sladoljev na vratima.

Porec - Aragon 22:27 (8:11). Dvorana SRC Veli Jože. Gledatelja 1000. Suci: Vadims Jaskins i Eduards Zabko (oba Letonija). Nadzornik EHF-a: Fahredin Hashani (Kosovo).

POREC: Sladoljev (14+0), Tomaic, Prelac, Deak 1 (1), Galijot, Vujic 4, Cužic 3, Coric 2, Šimicic, Gavranovic 5, Petric, Gudic, Radakovic 2 (1), Thoss, Gruicic 1, Milicevic 4.

ARAGON: Malumbres (8+0), Hernandez (2+0), Sorli 4, Maqueda 4, Val 2, Humet 1, Grebenar 4, Lozano 2, Vigo, Ruiz, Masachs 3 (1), Carton 3 (2), Garcia 1, Postigo 3.

Sedmerci: Porec 4 (2), Aragon 3 (3).

Iskljucenja: Porec 6, Aragon 10 minuta. Crveni karton: Garcia (35'- grub prekršaj). (K. KLARIC)


Podijeli: Facebook Twiter