Porecki rally bez suglasnosti Opcine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Neki su se mještani Opcine Kaštelir-Labinci žalili da je prilikom utrke poreckog rallya bilo izlijetanja vozila s ceste pri cemu su stradale i masline. Na aktualnom satu kaštelirskog vijeca vijecnik Silvio Beakovic (IDS) je želio znati da li je klub "Skok Racing" poslao upit za održavanje poreckog rallya na podrucju Opcine Kaštelir-Labinci i tko je to dozvolio.

"Zanima me da li je opcina dala dozvolu ili kod nas svatko može raditi što god hoce", dodao je Beakovic. Nacelnik Enio Jugovac odgovorio je da za održavanje utrke Opcina nije dala nikakvu suglasnost. "Nismo znali da ce se rally održavati na podrucju naše opcine i to u dužini vecoj od tri kilometra. Samo mi je dan ranije predstavnik organizatora Edi Milokanovic rekao za utrku i pozvao me da prisustvujem. Znam da je Opcina Vižinada dala suglasnost za svoje podrucje, ali nama nitko nije uputio nikakav službeni upit", dodao je nacelnik.

Vijecnik Marijan Sincic (HDZ) napomenuo je da gradani nisu bili upozoreni na to da ce zbog utrke neke ceste i putevi biti zatvoreni, što je dovelo do dodatnih problema u prometu. Beakovic je nacelniku predložio da pošalju upit u policijsku postaju i zatraže podatke o ovom slucaju.

Primjedbe na sigurnost na prometnicima imao je i vijecnik Bruno Legovic (HDZ) koji je upozorio na rasipanje gradevinskog materijala po cesti Tar - Labinci. "Tamo je netko iskrcao pijesak uz samu cestu, padala je kiša i sve je završilo na cesti", rekao je. Nacelnik se složio da je u pitanju ljudska nemarnost i problem s kojim se susrecu na više mjesta u opcini, a ono što u ovom slucaju mogu uciniti je poslati nalog vlasnicima da ociste javnu površinu.


Podijeli: Facebook Twiter