Porecki psi svjetski prvaci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Listopad je iznimno uspješan za poreckog uzgajivaca i trenera lovackih pasa Harija Heraka - njegova su tri psa donijela tri šampionske titule s razlicitih natjecanja.

Cetvorogodišnja kujica Fee Vis Tranquilla, od ranije šampionka Hrvatske i internacionalna šampionka te prvakinja svijeta u disciplini Sv. Hubert, nedavno je u austrijskom Gradišcu ponijela naslov prvakinje Europe u radu za engleske setere. Odmah nakon toga na državnom je prvenstvu bila najbolja u disciplini Sv. Hubert.

Herakov cetverogodišnji pas Bingo bio je, pak, najbolji na svjetskom prvenstvu u radu pasa pticara, u slovackom gradu Senecu kraj Bratislave. Taj kratkodlaki njemacki pticar takoder je vec hrvatski, srpski, talijanski i internacionalni šampion, prvak Europe, a sada i svijeta. Ove je godine Bingo na tri najjaca natjecanja u tri razlicite discipline bio šampion, a takav uspjeh nije postigao niti jedan pas do sada, koliko Herak pamti.

A krajem prošlog mjeseca odlicje državne prvakinje u radu pticara donijela je Heraku i mlada, dvije i pol godine stara kujica Edit. Psi Harija Heraka donijeli su ovom Porecanu više od 20 titula svjetskih prvaka.


Podijeli: Facebook Twiter