Porečki Open Air privukao više od 60 tisuća posjetitelja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Drugo izdanje porečkog Open Air Festivala svojim je brojnim događanjima tijekom turističke sezone, u 59 dana trajanja privukao više od 60 tisuća posjetitelja. U 20 različitih zabavnih programa u kojima je na 16 porečkih lokacija sudjelovalo 130 izvođača podjednako je uživalo domaće stanovništvo kao i brojni turisti i posjetitelji. Održano je ukupno 119 događanja, od čega su posebno popularna bila ona glazbena. Unutar tog programa festivala pod nazivom Street Music i Special Events realizirano je čak 135 glazbenih sati raznih žanrova, od jazz zvukova do elektronske glazbe.

Najbrojniju dobro raspoloženu i rasplesanu publiku, čak više od 15 tisuća posjetitelja, privukao je dvodnevni MTV Summerblast čiji je glavni izvođač Will Smith upravo ovaj festival odabrao za početak svojih dugoočekivanih nastupa u Europi. Brojna publika pratila je i program World Stage koji je na porečkoj rivi ugostio vrhunske tribute bendove - U2, Coldplay, Red Hot Chilli Peppers, Queen i Bon Jovi.

- Svoju popularnost Poreč Open Air duguje i raznolikom programu prilagođenom svim uzrastima, ali i jedinstvenoj festivalskoj atmosferi koja vlada Porečom tijekom cijeloga ljeta, a za koju su zaslužni brojni izvođači i dobro raspoložena publika, ističu iz tvrtke Valamar koja je uz suradnju Grada i gradske Turističke zajednice bila nositelj čitava projekta. Festival je revitalizirao čitavu starogradsku jezgru Poreča, ove se godine proširio i na gradske parkove i trgove, a vrijednost je već nakon prvog prošlogodišnjeg izdanja prepoznala i Turistička zajednica Istarske županije koja je Poreč Open Airu u kategoriji festivala za 2016. godinu dodijelila prestižnu nagradu Zlatna koza - Capra d'Oro.

Organizatori već pripremaju nova iznenađenja i sadržaje za treće, još bogatije izdanje Open Aira u Poreču. Po uzoru na uspješnu porečku formulu, Valamar Riviera je u suradnji s Gradom Labinom i labinskim TZ-om te tvrtkom MPG ovog ljeta pokrenula i Rabac Open Air, realiziran u partnerstvu s kulturno-umjetničkom manifestacijom Labin Art Republikom. Taj je festival trajao 84 dana, a u raznovrsnom je programu uživalo više od 26 tisuća posjetitelja koji su na 14 lokacija imali priliku besplatno pratiti 50 događanja, uključujući svirke uživo, filmske projekcije, zabavno-edukativna događanja za najmlađe, kazališne predstave i atraktivne ulične performanse. Lokalno stanovništvo Labinštine i posjetitelje Rapca zabavljala su 183 izvođača u 20 programa. Zahvaljujući uspjehu ovog festivala u pripremi je i drugo izdanje Rabac Open Aira. (I. GRGAT)


Podijeli: Facebook Twiter