Porečki oktanski vikend

Nadia Štifanić Dobrilović, Edi Milokanović i Branka Košara najavili su 15. Rally Poreč
Nadia Štifanić Dobrilović, Edi Milokanović i Branka Košara najavili su 15. Rally Poreč

Pedeset i devet posada iz Italije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske (među njima i deset posada iz Istre) sudjelovat će na 15. Rallyju Poreč koji će se održati predstojećeg vikenda, u petak i subotu, 7. i 8. studenog. Program relija predstavili su na jučerašnjoj konferenciji za novinare u ime organizatora i partnera Edi Milokanović iz AMK Skok-racing iz Brtonigle, porečka dogradonačelnica Nadia Štifanić Dobrilović, te Branka Košara iz Autokuće Košara.

Ovogodišnji jubilarni porečki reli ruši rekorde, jer prijavljenih je posada gotovo dvostruko više nego na posljednjim sličnim natjecanjima, istaknuo je Milokanović. Nastupi i rezultati na porečkom reliju bodovat će se i za hrvatsko i za slovensko prvenstvo, te za Rally kup AŠ2005.

Ukupna dužina itinerara, koji prolazi Poreštinom, Buzeštinom i Rovinjštinom, iznosi 348 kilometara, od čega 90 kilometara otpada na 11 brzinskih ispita koji će se održati na šest lokacija: Tar, Poreč, Žonti, Šterna, Kanfanar i Flengi. Baza porečkog relija je hotel Palazzo u samom centru grada, gdje u petak već od 7.30 sati ujutro počinje verifikacija natjecatelja i tehnički pregled vozila. Zagrijavanje odnosno "shakedown" vozit će se od 12.30 do 14.30 sati u Taru, kao neslužbena utrka za nagradu Sv. Martina.

Svečano otvorenje i službeni start relija zakazani su u petak za 15.15 sati s rive ispred Grand Hotela Palazzo, a na istom mjestu bit će i cilj u subotu, na kom se prva vozila očekuju u 19 sati. Dogradonačelnica Nadia Štifanić Dobrilović istaknula je kako Grad Poreč već 15 godina logistički pomaže ovu utrku te da se velika pažnja posvećuje sigurnosti. Veliki je uspjeh što se porečki reli ovoliko dugo održao, što u Poreču auto-utrke više nisu strani pojam, i što ovdje postoji veliki broj zaljubljenika u ovaj sport.

Branka Košara je također istaknula kako Autokuća Košara od početka prati porečki reli, a atraktivnosti ovogodišnjeg pridonijet će i predstavljanjem dva najnovija modela Hyundai Genesisa, u kojima će se zainteresirani moći i provozati. Reli će se u petak voziti na relaciji Poreč-Tar-Poreč, a poslijepodne će se voziti brzinski ispiti na gradskom parkiralištu koje će tog dana biti zatvoreno za građane. U subotu se vozi po itineraru Poreč-Žonti-Šterna-Livade-Poreč-Dračevac-Flengi-Kanfanar-Poreč. (Davor ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter