Porecki mopedist teško ozlijeden

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mopedist iz Poreca, 26-godišnji I. M., teško je ozlijeden u prometnoj nesreci u petak u 20.20 sati na raskršcu Vukovarske i Županijske ceste u Porecu, kod dvorane Žatika.

Nesreca se, prema policijskom izviješcu, dogodila kada je mopedist, upravljajuci prije stjecanja prava za upravljanjem, dolaskom iz smjera Baderne do semaforiziranog raskrižja uslijed neprilagodene brzine naglo zakocio i pao na kolnik. Uslijed pada I. M. je zajedno s mopedem po kolniku i udario u desni bocni dio peugeota 307 pulskih oznaka kojim je dolazio 45-godišnji G. M. iz Poreca iz suprotnog smjera, a koji je skretao ulijevo. Naime, skretanjem u lijevo vozac automobila je oduzeo prednost prolaska mopedu.

Ocevidom je utvrdeno da vozaci nisu bili pod utjecajem alkohola, a mopedist je na glavi nosio zaštitnu kacigu. Protiv vozaca automobila slijedi kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesrece s teškim ozljedama, dok protiv mopedista slijedi optužni prijedlog zbog brzine i voženje prije stjecanja prava na upravljanje vozilima A kategorije. Tijekom ocevida promet se na raskrižju u svim smjerovima teško odvijao. (M. SARDELIN, fotografije Parentium.com)


Podijeli: Facebook Twiter