Porečki ljetni kamp: Mjesta još u 1. i 3. smjeni

Djeca u ljetnom kampu uče (i) razne vještine na moru (ahiva GI)
Djeca u ljetnom kampu uče (i) razne vještine na moru (ahiva GI)

Porečki ljetni kamp za djecu od 5 do 13 godina i ove će godine sjedište imati na Gradskom kupalištu, a odvijat će se u tri smjene u trajanju od 12 dana, najavili su na presici u ime organizatora dogradonačelnica Nadia Štifanić Dobrilović, pročelnica odjela za društvene djelatnosti Vesna Kordić i koordinator kampa Jadranko Vrus iz agencije Happy Time.

Ekonomska cijena boravka po djetetu iznosi 1.500 kuna, iznos u kojemu će roditelji djece s područja Grada Poreča participirati sa 650 kuna po djetetu u jednoj smjeni (50 kuna više nego lani).

Roditelji s više djece koja pohađaju kamp za drugo dijete plaćaju 75 posto od udjela u cijeni, a za treće 50 posto. Djeca iz ugroženih obitelji obuhvaćenih socijalnim programom ne plaćaju naknadu za boravak u kampu, a prijevoz im organizira porečki Crveni križ.

Kampu će se i ove godine pridružiti djeca s područja općina Vižinada i Sveti Lovreč.

- Ovo je osamnaesta godina da ljetni kamp ide dalje, možemo reći da je postao punoljetan. Naglasak je na obuci neplivača, usavršavanju plivačkih tehnika, skokova u vodu, osnova ronjenja i igre u vodi. Ostali dio programa odvija se izvan vode, tjelovježba, sportske igre, a program će upotpuniti penjačka, likovna, izviđačka i radionica Crvenog križa.

Surađujemo i s Gradskom knjižnicom, sudjelujemo u njihovim radionicama, učit ćemo i o jedrenju uz članove iz jedriličarskog kluba Horizont te vidjeti dresuru sokolova uz Harija Heraka. Na kraju svake smjene organizirana je fešta zajedno s roditeljima, kazao je Vrus.

Uz njega će u kampu raditi tim sastavljen od kineziologa, odgojiteljica i studenata, a u svakoj smjeni planira se okupiti grupa od maksimalno 80 djece.

U cijenu je uračunato korištenje akvagana, vlakića i broda te topli obrok, a stvari djece čuvat će zaštitar. Vrus veli da će i ove godine provesti anketu među roditeljima, koja je pokazala da traže dodatne sadržaje koji će upotpuniti program, a ističu i potrebu za dvoranom u kojoj bi se tijekom kišnih dana provodile aktivnosti, budući da tih dana kamp ne radi.

Prva smjena kampa počinje u ponedjeljak, 23. lipnja, a druga i treća 7. i 21. srpnja. Ako bude interesa, organizirat će se i četvrta smjena, s početkom 4. kolovoza. Smjene u trajanju od 12 dana odvijaju se tijekom svih radnih dana i praznika, osim nedjelje, u trajanju od 7 do 15 sati, a dežurstva kampa počinju u 6.45 i traju do 16 sati.

Mjesta za upis ima još u prvoj i trećoj smjeni, a upisati se može tijekom trajanja kampa u gradskoj upravi od ponedjeljka do petka od 8 do 11 sati, osim utorak, kada je radno vrijeme od 12 do 17 sati. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter