Porečki laburisti: Zastupat ćemo sve naše sugrađane

Danijel Ralić, Dragutin Lesar i Damir Balja (K. FLEGAR)
Danijel Ralić, Dragutin Lesar i Damir Balja (K. FLEGAR)

Uz parolu "Glas za laburiste glas je za promjene i razvoj našeg grada" porečki je ogranak Hrvatskih laburista - Stranke rada, predvođen predsjednikom Damirom Baljom, predstavio danas na Trgu slobode svoju mladu izbornu listu za Gradsko vijeće, na čelu s nositeljem, 32-godišnjim ekonomistom Danijelom Ralićem.

Porečane je podržao i njihov predsjednik Dragutin Lesar, s kojim su građani imali priliku razgovarati. Prolaznicima su dali do znanja da su odlučili preuzeti odgovornost i poboljšati kvalitetu života u zajednici, slijedeći načela svoje stranke - rad, poštenje, istinu, znanje i društvenu pravednost. Pritom su simbolično dijelili jabuke.

- Prvi smo se put kandidirali i drugačiji smo od ostalih! Zastupat ćemo interese svih naših sugrađana, pošteno raditi za opće dobro i biti im servis - ugraditi njihove prijedloge i mišljenja u svoj rad za razvoj Poreča, neposredno komunicirati s njima i informirati ih o svemu što ih zanima, rekao je Ralić.

Lesar je istaknuo da je njihova stranka, stara tek tri godine, uspjela kandidatima i listama pokriti velik dio Istre. U cijeloj Hrvatskoj ima 170 lista s oko 3,5 tisuća ljudi, među kojima je 43 posto žena i više od 30 posto mladih.

"Želimo pokazati da postoji stranka u kojoj mladi i žene imaju ravnopravnu mogućnost aktivno se baviti politikom. Izuzetno mala izlaznost na europskim izborima bila je velika opomena i zato pozivam građane na lokalne izbore. Apstinencija je najgora stvar. Uvjeren sam da ćemo na državnoj razini i Istri postići dobar rezultat, s obzirom da smo za EU-parlament u srazu četiri velike koalicije osvojili jedan mandat", rekao je.

Dodao je da mu je u Istri zanimljiv "predizborni masakr između IDS-a i SDP-a". "To je fenomen da stranke koje na nacionalnom nivou čine tobože čvrstu i pouzdanu koaliciju koja je preuzela odgovornost za upravljanje zemljom, u Istri se gledaju ispod oka. Mi se nismo umiješali u njihov način predizborne kampanje, ali to dokazuje da u toj koaliciji na državnoj razini nešto ne štima i da se radi o dva suprotstavljena tabora koja ni prije ni nakon izbora neće moći surađivati", zaključio je.

Uz Ralića su na listi Mihael Hanižar, Miledi Žužić, Denis Plačko, Tomislav Bičanić, Đurđa Obadić, Ružica Deković, Stojan Tolić, Suzana Benc, Mato Lončarić, Aleksandar Nerlović, Željka Obadić, Toni Radovčić, Marjana Hanižar, Dean Jelavić, Dragutin Grošić i Mara Tolić. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter