Porečki komunalni i prometni redari dobili kamere


Porečki komunalni i prometni redari dobili su prijenosne kamere za obavljanje svakodnevnih dužnosti, s kojima su na terenu od danas. Iz gradske uprave poručuju da su kamere naručene kako bi se povećala sigurnost građana, ali i redara prilikom obavljanja svakodnevnih poslova, a osim toga značajno će pridonijeti očuvanju javnog reda i mira.

- Uvođenje ove tehnologije pomoć je redarima kako bi se evidentirao njihov rad, te onemogućile i spriječile eventualne neugodne situacije kod obavljanja službenih radnji kao što su sprečavanja ilegalnih preprodavača u neovlaštenom korištenju javne površine, vraćanja javne površine u prvobitno stanje, uklanjanja protupravno postavljenih predmeta, objekata i uređaja na javnim površinama, zabrane uporabe komunalnih objekata, uređaja i naprava ukoliko postoje nedostaci sve dok se oni ne uklone, uklanjanja nepropisno parkiranih vozila i ostalih prometnih prekršaja, te naplate novčane kazne od počinitelja prekršaja i poduzimanja drugih radnji i mjera sukladno posebnim propisima, doznajemo iz gradskog Odjela za odnose s javnošću.

Upravni odjel za komunalni sustav Grada Poreča za prometne i komunalne redare naručio je tri kamere, a cijena svake iznosi 7.500 kuna s PDV-om.

- Investicija je napravljena radi sigurnosti stanovništva i gostiju, prevencije prekršaja i  održavanja javnog reda, mira i čistoće u cijelom gradu, uklanjanja nepropisno postavljenih predmeta i objekata na javnim površinama i fasadama, a ponajviše u starogradskoj jezgri koja je u ljetnim mjesecima nezaobilazno odrediše tisuća turista. Budući da je riječ o reprezentativnom dijelu grada, počela su ulaganja u podizanje njegova standarda, kako bi ga učinili ugodnijim za građene i turiste, komentirao je gradonačelnik Loris Peršurić.

 Dodaje da su dosad provedena dva natječaja kroz koje Grad iz spomeničke rente financira sanaciju i rekonstrukciju fasada i stolarija privatnih objekata u starogradskoj jezgri. Na sedam objekata zahvati su već započeli. Osim toga, gotov je i projekt s građevinskom dozvolom rekonstrukcije Zavičajnog muzeja Poreštine, a nastavljeno je i s izradom projektne dokumentacije 2. i 5. faze rekonstrukcije i popločenja Trga Marafor i okolnih ulica.

-Porečka starogradska jezgra jedinstveni je dragulj koji svakako treba valorizirati i podići na višu razinu i to nam je jedan od ciljeva, a održavanje reda i mira, čemu pridonosi i opremanje naših komunalnih redara, dodatni je korak ka tom cilju, rekao je gradonačelnik Peršurić. (T. KOCIJANČIĆ)









Podijeli: Facebook Twiter