Porečki Institut i IDA potpisali suradnju


Objedinjavanje svih institucija s laboratorijima u Istri ne bi li postali brzi servis domaćim gospodarstvenicima, želja je koja se danas počela ostvarivati potpisivanjem sporazuma porečkog Instituta za poljoprivredu i turizam i IDA-e (Istarska razvojna agencija). Glavni je razlog suradnji ubrzavanje analiza za gospodarske subjekte koji sada uzorke, bilo hrane, materijala ili nečeg drugog, moraju slati u Zagreb ili Rijeku te u skladu s tim čekati na  rezultate.

Nakon porečkog Instituta, očekuje se da će se suradnja proširiti i na Zavod za javno zdravstvo Istarske županije, Institut Ruđer Bošković - Centar za istraživanje mora u Rovinju, Agenciju za ruralni razvoj Istre te druge subjekte u županiji.

"Zajednički cijevi potpisnika su bolje korištenje ljudskih i materijalnih znanstveno-istraživačkih resursa u regiji, jačanje uloge visokog obrazovanja i stručnog usavršavanja u procesu inovacija, povećanje mobilnosti istraživača, povećanje mogućnosti za razvoj i prijenos inovacija, razvoj djelatnosti i ljudskih potencijala u području biotehničkih, prirodnih i tehničkih znanosti te cjeloživotno učenje", ističe se u priopćenju. U

govor su potpisali v.d. ravnatelja Instituta dr. sc. Dean Ban te direktor IDA-e dr. sc. Boris Sabatti. (B. Ž.)


Podijeli: Facebook Twiter