Porečki IDS reagirao na optužujuće plakate u režiji HDZ-a

Sanja Oplanić
Sanja Oplanić

Nakon što smo prošli tjedan objavili priču o još jednom plakatu protiv porečkog IDS-a u režiji HDZ-a, jučer je reagirala predsjednica te stranke na vlasti, Sanja Oplanić, koja je kazala da u Poreču nema mjesta primitivizmu. Podsjetimo, plakati su pretprošlog vikenda osvanuli po cijelom gradu i okolici a na njima je bio velik pauk sa svojom mrežom i porukom „IDS: 26 godina na vlasti – korupcija, kriminal, klijentelizam, lažna obećanja, sudske nagodbe, malverzacija zemljištem, rasprodaja Istre…“. HDZ-u je to bio četvrti plakat iz iste serije protiv IDS-a, započete još lani u listopadu.

- Potaknuti još jednim nizom sramotnih plakata koji su ispod svake razine uljuđene političke komunikacije, poručujemo građanima, a posebice vodstvu porečkog HDZ-a, da nemamo nikakve namjere baviti se negativnom kampanjom, riječi su Oplanić.

Navela je da ne žele biti dio takvog diskursa i da su ponosni što su sa svojim građanima stvorili zajednicu koja po civilizacijskim standardima može biti uzor svima.

- Takvi plakati najviše govore o onima koji su ih osmislili, kazala je Oplanić dodajući da će „vodstvo porečkog HDZ-a teško na taj način postići išta osim pokazati da nisu dorasli političkom natjecanju na temelju programa, ideja i projekata“.

Po njoj bi izborna kampanja trebala biti platforma za prezentiranje konkretnog programa i političkih ideja i planova, a ne za širenje mržnje i stvaranje podjela te uvlačenja straha među građane. Veli da je dobila podršku brojnih građana kojima se također ne sviđa ovo divlje plakatiranje.

-U razdoblju koje je pred nama IDS će položiti račune građanima i predstaviti što smo uspjeli realizirati i koji su naši planovi za idući mandat. Predstavit ćemo najvažnije točke programa koji ćemo osmisliti zajedno s građanima, istaknula je predsjednica porečke podružnice.

Zaključila je da su pomaci u razvoju Poreča svima vidljivi. U samo nekoliko godina grad je napredovao u svim segmentima – u turizmu, razvoju infrastrukture i gospodarstvu, na što su iznimno ponosni. (T. KOCIJANČIĆ)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter