Porečki HNS zadovoljan POS programom u gradu

Slavko Fornažar i Zvonko Liović (V. HABEREITER)
Slavko Fornažar i Zvonko Liović (V. HABEREITER)

Porečki HNS u petak, 10. listopada, u hotelu Valamar Diamant organizira prezentaciju programa poticane stanogradnje POS plus, odnosno poticanja prodaje novoizgrađenih stanova, te POS za obiteljske zgrade, namijenjen za sve građane, najavili su na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik porečke podružnice Zvonko Liović i član predsjedništva Slavko Fornažar.

Liović je pohvalio ulazak Grada Poreča u drugu fazu izgradnje POS stanova u Gulićima, ali i rekao da je predviđena izgradnja tridesetak stanova puno manja od broja pristiglih zahtjeva jer je više 160 građana ostalo izvan liste, te treba ponuditi i druge programe kako bi se mladim obiteljima omogućilo rješavanje stambenog pitanja.

Pohvalio je primjere POS programa u Funtani i Vrsaru, ali rekao kako ih nema u drugim općinama Poreštine, koje bi ako već nema interesa za POS program, trebale razmotriti kako ponuditi svojim građanima neke od navedenih programa koje će prezentirati.

Liović je istaknuo i pohvalio inicijative Grada Poreča za izgradnju škola na Finidi i u Žbandaju javno-privatnim partnerstvom kao i javljanje na natječaj Fonda za energetsku učinkovitost za dobivanje sredstava za sufinaciranje obnovljivih izvora energije obiteljskih kuća.

Na pitanje novinara kako ocjenjuje suradnju s koalicijskim partnerom IDS-om, rekao je da može govoriti na razni grada, te dodao kako nije zadovoljan suradnjom. Rekao je da komunikacija više nije dobra kao na početku te će morati preispitati odnose. (V. H.)


Podijeli: Facebook Twiter