Porečki HDZ traži Štifanićevu ostavku

Tajnik porečkog HDZ-a Dražen Prgić, predsjednik Nikola Nino Smolčić i članica Bojana Fazlić (K. FLEGAR)
Tajnik porečkog HDZ-a Dražen Prgić, predsjednik Nikola Nino Smolčić i članica Bojana Fazlić (K. FLEGAR)

"Od gradonačelnika Edija Štifanića zahtijevamo ostavku! Držimo da je to moralni čin i najbolje što može učiniti u korist Poreča i njegovih građana koji su mu dali povjerenje koje je uvelike izigrano", poručio je na konferenciji za novinare predsjednik gradske organizacije HDZ-a Nikola Nino Smolčić.

- Pod dirigentskom palicom Eda Kosa, Štifanić i bivši direktor Usluge Rodoljub Kosić upustili su se u malverzaciju, navodno u korist Grada i na štetu Države. Gradonačelnik se pravda da je to učinio na nagovor svog stranačkog šefa Kosa, ali osoba koja pristaje na nagovor o sudjelovanju u kriminalnoj radnji krivotvorenja dokumentacije, za koju je i osuđena, jer je zlouporabila svoj položaj i ovlast, jednostavno ne ulijeva povjerenje za obavljanje tako važne funkcije za dobrobit stanovnika grada koji je već njihovim neadekvatnim i krajnje neprofesionalnim vođenjem dosegnuo dno, dodao je Smolčić komentirajući pravomoćnu presudu županijskog suda u Rijeci, kojom su Štifanić i Kosić osuđeni na zatvorske kazne od jedne i pol godine, uvjetno na četiri godine.

Smolčić je kazao i da porečki HDZ smatra da ostavke trebaju dati i nekadašnji dogradonačelnik Kosić, odnedavno zaposlen u Hrvatskim vodama u Rijeci, bivši šef porečkog IDS-a, bivši dogradonačelnik i direktor Hrvatskih cesta Kos te donedavni pročelnik gradskog komunalnog odjela i novi direktor Usluge Milan Laković.

Naglasio je da imaju povjerenje u sudstvo te ga pozivaju da nastavi dobro odrađen posao. - Politička korupcija IDS-a, koji se ponaša kao monopolistička stranka, dostiže velike razmjere i iz dana u dan polako izlazi na vidjelo. Ta vladajuća stranka u Poreču, na čelu s Kosom, sudjelovala je u nizu kriminalnih radnji za ostvarivanje političkih utjecaja na svoje članove, a na štetu građana Poreča, rekao je.

Napomenuo je da je Kosić unatoč presudi zaposlen u Hrvatskim vodama. Dodao je i da Laković ima i dalje istog šefa stranke, pa su u strahu od njihovih budućih namjera. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter