Porečki HDZ: Smanjite plaće zaposlenika za 15 posto

Dražen Prgić, Nikola Smolčić i Robert Đaković  (V. HABEREITER)
Dražen Prgić, Nikola Smolčić i Robert Đaković (V. HABEREITER)

"Prijedlog gradskog proračuna za iduću, te planiranje za sljedeće dvije godine ide na korist isključivo vodstvu IDS-a i njihovim prebjezima koji bi u tom proračunu uživali, a zaboravljaju da u našem lijepom gradu živi preko 18 tisuća građana", rekao je Nikola Nino Smolčić, predsjednik porečke organizacije HDZ-a na konferenciji za novinare.

Smolčić i njegovi stranački kolege Dražen Prgić ujedno i novi gradski vijećnik i Robert Đaković iz predsjedništva organizacije rekli su kako je prijedlog proračuna pokazatelj kako IDS zapravo ne mari za građane.

- Ovaj krajnje neprofesionalni i besramni prijedlog IDS-ovog proračuna najavljuje da će izdvajati oko 40 milijuna kuna za plaće zaposlenika, što je nešto manje od 30 posto gradskog proračuna. Jedan od naših amandmana je da se za iduću godinu smanje plaće zaposlenika za petnaest posto, a projekcijom za 2015. i 2016. godinu po dodatnih pet posto. Time bi u naredne tri godine ovu stavku smanjili za deset milijuna kuna za koje HDZ predlaže da se uloži u proširenje postojećih kapaciteta dječjih vrtića i da se školarcima omoguće besplatni udžbenici tijekom njihovog školovanja, rekao je Smolčić.

Dodao je kako smatraju da je ovakav proračun upitan i njegov opstanak se zasniva na prodaji nekretnina u vlasništvu Grada, što je istaknuli su, u ovo krizno vrijeme jako teško, čemu svjedoče i analize stručnjaka i vlasnika agencija za nekretnine s kojima su razgovarali.

- To potiče sumnju da trenutna vlast ne zna kako izvući grad iz depresije i pokušavaju "slučajno" voditi ovaj grad jer drugačije i ne znaju, rekao je Smolčić. Zaključio je kako u proračunu ima puno grešaka i nepravilnosti na koje će ukazati amandmanima, a ovo je onaj najvažniji. (V. HABEREITER)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter