Porečki HDZ predstavio program svoje kandidatkinje za gradonačelnicu

Ljiljana Sinanović i Tereza Šegala Pažin (T. K.)
Ljiljana Sinanović i Tereza Šegala Pažin (T. K.)

Osim što je HDZ-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Poreča Ljiljana Sinanović na današnjoj konferenciji za novinare govorila o ne baš tako sjajnom stanju u gospodarstvu i broju nezaposlenih koji se godinama ne smanjuje i nitko ih niti ne spominje, predstavila je i svoju prvu zamjenicu Terezu Šegala Pažin. Obje su nestranačke kandidatkinje za čelnice Poreča na sljedećim lokalnim izborima. Budući da je predizborna kampanja već u tijeku, najavile su da će u ponedjeljak Poreč posjetiti ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. Obići će Institut za poljoprivredu i turizam i susresti se potom s članovima Ribarske zadruge Istra.

- Potrebne su konačno promjene i revitalizacija Poreča, pri čemu smatram da je vrijeme da se mlade snage uključe u gradsku vlast. Potrebni su prije svega red, rad i disciplina u državnoj i gradskoj upravi, jer ondje vlada rasulo. Čast izuzecima ali treba napredovati, pogotovo sada kad su dostupna sredstva iz EU fondova. Poreč ne smije biti više grad koji funkcionira samo tri mjeseca zbog turizma, već mora živjeti cijelu godinu, kazala je Šegala Pažin.

Sinanović se javnosti već predstavila, a ovaj je put naglasila da bi po njoj osnova za rad svakog gradonačelnika trebala biti otvorena komunikacija i suradnja sa svim građanima, pri čemu svi moraju biti jednaki, bez kaste povlaštenih.

- U krugu povlaštenih poduzetnika koji surađuju s gradskom vlasti prvenstveno se ističu oni u sektoru građevine, a tomu pripada i vladajuća garnitura, pa im je i novi kandidat za gradonačelnika inženjer građevine. A sve se to iskazalo kroz gradnju velikog broja rotora, pa sad kad se vozite od Vrsara do Tara izgleda kao da smo u karuselu, kazala je Sinanović. Dodala je da nitko više ne spominje poticanu stanogradnju za mlade obitelji, svima su puna usta produžetka turističke sezone, ali ništa se po tom pitanju nije konkretno napravilo. Zaključila je da su, iako se stalno Poreč prikazuje u sjajnom svjetlu, svi gospodarski pokazatelji u padu. (T. KOCIJANČIĆ)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter