Porečki HDZ: Gradom vlada prljava politika

Dražen Prgić, Nikola Nino Smolčić i Robert Đaković (Davor ŠIŠOVIĆ)
Dražen Prgić, Nikola Nino Smolčić i Robert Đaković (Davor ŠIŠOVIĆ)

Čelnici porečkog HDZ-a, predsjednik gradske organizacije Nikola Nino Smolčić, tajnik i vijećnik u porečkom Gradskom vijeću Dražen Prgić, te predsjednik mladeži Robert Đaković današnju su konferenciju za novinare posvetili IDS-ovoj gradskoj vlasti, koju su prozvali "nesposobnom i manipulativnom" te ju optužili da štiti kriminalce. Neposredni povod ovakvim tvrdnjama je nedavni slučaj uhićenja porečkog prometnog redara "s narkoticima". Umjesto da nakon toga on dobije otkaz, ili barem suspenziju do okončanja postupka, on je, ustvrdio je Smolčić, "i dalje zaposlen, samo je s terena prebačen u ured".

- Nakon toliko apsurda, što bi još trebalo uslijediti? Ne vidimo kraj njihove sramote, tim više što Grad vode osuđenici: gradonačelnik Edi Štifanić i njegov nekadašnji pročelnik, a danas direktor Usluge, osuđeni su zbog malverzacije dokumentima i zlouporabe položaja, a time što nisu odstupili sa svojih fotelja pokazali su da nemaju nimalo morala ni poštovanja prema građanima. Zato strahujemo da će bit još gore, rekao je također Smolčić.

HDZ će Gradskom vijeću predložiti da se osuđenim osobama, ili onima nad kojima se provodi istraga, onemogući rad, ili da ih se suspendira do dovršetka postupka, a nastavit će, kako su rekli na pressici, upozoravati na svaku nepravilnost, jer se kao stranka žele zalagati za dobrobit svih građana Poreča, a ne samo članova svoje stranke, kao što to čine IDS i njegove marionete, ističu oni.

Na novinarsko pitanje žele li upozoriti na neke konkretne nezakonitosti u radu gradske uprave, Smolčić je odgovorio da se može navesti "više njih, ali su postupci u tijeku pa o tome još ne možemo javno govoriti". Na činjenicu da nije protuzakonito to što usprkos osudama Štifanić i Laković i dalje obnašaju svoje funkcije, Smolčić kaže: "Nažalost, zakon im to dozvoljava", a Prgić dodaje: "Kakvu poruku šaljemo mladima kad imamo kriminalce koji vladaju gradom i ljude koji to podržavaju? Slučaj redara pokazuje koliko je politika u Poreču prljava, a ne moralna". (D. ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter