Porečke zborašice dočekane uz ovacije i baklje

Doček i pjevanje za publiku
Doček i pjevanje za publiku

"Djevojački zbor porečke Srednje škole Mate Balote - The Best" natpis je koji se sjajio na majicama brojnih roditelja, nonića, prijatelja, kolega, nastavnika, koji su danas poslije podne uz ovacije, aplauze, bakljade, cvijeće i transparente na porečkoj autobusnoj stanici dočekali dvadeset i pet mladih zborašica i njihovu voditeljicu Deboru Cukolu Zeneral, pobjednice u ovogodišnjem izdanju showa Hrvatske radiotelevizije "Do posljednjeg zbora".

Kroz četiri mjeseca kvalifikacija i u konkurenciji od 15 zborova okrunile su se titulom najboljeg i najomiljenijeg amaterskog pjevačkog zbora iz cijele Hrvatske. Porečanke je do finala kroz izlučna natjecanja doveo žiri u sastavu Vladimir Kranjčević, Sanja Doležal i Dražen Siriščević te glasovi gledatelja, koji su bili najbitniji u finalnoj subotnjoj emisiji. U finalu su još bili vokalni ansambl Singrlice iz Karlovca i Samobora i zbor Gimnazije Josipa Slavenskog iz Čakovca. Oni koji nisu imali prilike biti s njima u studiju, jer je svaki zbor imao pravo u publiku dovesti 55 gostiju, nestrpljivo su pred malima ekranima vrtjeli brojeve na telefonima za glasanje. A djevojke iz Poreča ih nisu iznevjerile, pa je fešta za doček bila potpuna.

Kolege iz škole su dočekali zborašice uz baklje stvorivši pravu navijačku atmosferu, roditelji uz cvijeće i čokolade, a kada su se vrata autobusa otvorila i djevojke počele izlaziti emocijama nije bilo kraja, suze, osmjesi, grljenja... preplavili su sve.

- Publika je bila divna, bili su nam stvarno velika moralna podrška i stvarno smo sretne. Bilo je puno emocija, bilo je predivna publika u studiju, stvarno nezaboravan osjećaj, rekla je Aleksandra Tuneski, jedna od djevojaka iz zbora. Njezina kolegica Luči Škaro uz osmijeh je dodala kako je sve bilo "mrak!"

- Hvala svima na podršci, nadam se da će i dalje biti uz nas i da će nastaviti posjećivati naše koncerte i pratiti naša gostovanja. Vidjeti ih u publici kako plješću, navijaju, to je osjećaj koji vas ponese i preplave vas emocije, veli Škaro.

Petra Žudić iz Fiorini također je istaknula da je ovo bilo nezaboravno iskustvo, a roditelji Edi i Biserka uz smjeh dodaju da su ih u subotu navečer zaboljeli prsti od tipkanja poruka na mobitel. Djevojke su vjernoj publici koja ih je dočekala podarile i još nekoliko izvedbi pjesama i pokazale zašto su najbolje.

Zadovoljstvo nije krio ni ravnatelj škole Krešimir Bronić koji je također večer prije bodrio djevojke u Zagrebu.

- Lani je Debora prvo inicirala snimanje školskog CD-a ovog zbora i kada je vidjela da je snimka bila vrlo uspješna, da su djevojke to jako brzo apsolvirale, te odradile snimanje u jedan dan, kasnije je došla na ideju da se prijave na audiciju. Malo smo razgovarali da li da ili ne ići i evo - ovo je rezultat toga, rekao je Bronić. Na dočeku je djevojkama cvijeće uručio i gradonačelnik Edi Štifanić. Potporu je pružio Grad Poreč, Općina Vrsar i njena Turistička zajednica, komunalac Montraker, Općina Tar-Vabriga i Grad Novigrad.

- Iskreno sve je ovo prekrasan osjećaj, nisam očekivala da ćemo tako daleko dogurati. Ovo je jedna velika stvar za školu, za djevojke, za naš grad, za cijelu Istru, imali smo veliku podršku od navijača i to nam jako puno znači kao i ovaj doček. Meni se još emocije nisu slegle mislim da će to doći kroz ove dane, ali mogu samo zahvaliti svima onima koji su bili uz nas, bili podrška meni i mojim djevojkama koje su to zaista odradile vrhunski, uz sve obaveze koje imaju, rekla je voditeljica zbora Debora Cukola Zeneral. (Vedrana HABEREITER, snimila Jelena PREKALJ)


Podijeli: Facebook Twiter