Porecke plesacice zlatne u Milanu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šesnaest plesacica, clanica plesne skupine Divinas iz porecke udruge mladih USB, vratilo se s nedavnog plesnog natjecanja Milano International Dance Competition, okrunjeno prvom nagradom u kategoriji koreografska kompozicija - seniori.

Natjecanje je održano u sklopu trodnevnog milanskog sajma plesa Midanza koji se održava drugu godinu zaredom i okuplja profesionalne i amaterske plesace te plesne skupine iz cijeloga svijeta. Divinasice su uz Lunu, još jednu USB-ovu skupinu bile jedine hrvatske predstavnice u natjecanju u kojem se u nekoliko kategorija, od baleta do modernog jazza natjecalo tristotinjak plesnih tocaka.

Koreografija skupine Divinas koju je osmislila njihova voditeljica Ivana Domazet, snage je odmjerila u kategoriji s još njih petnaest, a osim prestižnog prvog mjesta nagradene su i novcanom nagradom.

- Predstavile smo se sa koreografijom Violin Dance Power koja je vec bila nagradena i nominirana za najbolju koreografiju na ovogodišnjem plesnom natjecanju EDSU održanom u Porecu. To je ujedno tocka na "i" s ovom koreografijom, te vec pripremamo nove. Drago mi je što je koreografija nagradena na nekoliko natjecanja na kojima su ocjenjivali suci iz razlicitih krajeva svijeta, pa uspjeh nije slucajan, veli Domazet.

O njihovoj je uspješnosti sudio medunarodni žiri, medu ostalima: Marina Leonova, rektorica na moskovskoj Boljšoj baletnoj akademiji, Gailene Stock, direktorica londonske Kraljevske baletne škole te koreograf na MTV-u Biran Bullard.


Podijeli: Facebook Twiter