Porecke odbojkašice svladale Grobnicanke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bez ikakvih poteškoca, s "pola gasa", za sat i deset minuta igre stigle su odbojkašice Poreca do ocekivane i uvjerljive, trece uzastopne pobjede, ovoga puta savladavši nejaki Grobnican, uz Marsoniju najslabiji klub koji je ove sezone gostovao u Velom Joži i koji ce jako teško izbjeci sudbinu selidbe u niži rang.

Prvi set Porec je odradio u postavi Novosel, Brletic, Laura i Karolina Miloš, Pahovic, Mostahinic i libero Zahirovic, koja se unazad šest-sedam utakmica iskristalizirala udarnom. Od samog su pocetka seta Porecanke pocele graditi svoju prednost, povele 5:1, stigle na 18:8 i 22:12, te u završnici tek neznatno zastale.

Drugi set je u cijelosti umjesto Marine Novosel odigrala Orieta Žužic, dok je tijekom seta trener Stojakovic umjesto Karoline i Laure Miloš na parket poslao novu tehnicarku Marcellu Šaini i Željku Belušic.

Grobnicanke su se u tom setu držale u egalu do svog zaostatka 9:10, no onda su porecke odbojkašice serijom 9:1 odletjele na 19:10 i set osvojile još uvjerljivijom razlikom u odnosu na prvi.

U trecem setu je uz postavu koja je zapocela drugi set, Stojakovic umjesto Vanesse Pahovic vratio Novosel, ali je kasnije umjesto nje i Laure Miloš u igru uveo Belušic i Arijanu Music.

Djevojke iz Velog Jože su vodile 12:1, te su na kraju gošce jedva dohvatile dvoznamenkast broj poena.

Utakmica 14. kola Prve A lige odbojkašica: Porec - Grobnican 3:0 (25:19, 25:15, 25:11). Dvorana SRC Veli Jože. Gledatelja 150. Suci: Poropat (Rovinj) i Stipanicev (Rijeka).

POREC: Novosel, Zahirovic (L), Brletic, L. Miloš, Šaini, Pahovic, K. Miloš, Belušic, Žužic, Mostahinic, Music.

GROBNICAN: Mavrinec (L), Krizmanic, Brozinic, Zubcic, Fafandel, Tomas, Tomašic, Vukorepa, Peric, Cop, Vrbanc, Kovacevic. (K. KLARIC)


Podijeli: Facebook Twiter