Porečke odbojkašice sutra u prvom susretu 1 finala

Laura Miloš, Karmen Brletić, Vedrana Jakšetić i Emina Zahirović (M. MIJOŠEK/arhiva)
Laura Miloš, Karmen Brletić, Vedrana Jakšetić i Emina Zahirović (M. MIJOŠEK/arhiva)

Nakon odlične sezone u najvišem odbojkaškom razredu, u kojoj su, usprkos blagom padu pred kraj, u završnu borbu za prvaka ušle kao trećeplasirane, pred odbojkašicama Poreča su polufinalni susreti i samim tim svojevrsni trenutak istine u kojem će dobiti odgovor na svoje trenutne mogućnosti.

Odgovor su djelomično mogle saznati i u dva četvrtfinalna ogleda s Kaštelom DC, no s obzirom na relativno lakog protivnika, prošle su dalje bez pol' muke, tako da ti susreti ne mogu biti neko relevantno mjerilo. Zato je već prvi susret polufinala doigravanja za prvaka sutra (18.15 sati) u Kaštel Starom protiv Marine Kaštela pravi ispit vrijednosti.

Bit će im to čak 12. ovosezonski boravak u Dalmaciji, no za razliku od prijašnjih, ovoga puta bit će puno odmornije. Iza njih je devet dana odmora, treniranja i slaganja taktike.

- Odmorili se konačno jesmo. Neke stvari smo zaliječili, nismo do kraja, no više se niti ne može očekivati u tom kratkom vremenu. Ne znam kako bismo dalje da ludi ritam utakmica i putovanja nije bar malo prekinut. Prošli smo, zajedno s Europom, po nekim procjenama od početka prvenstva 60-70 tisuća kilometara. Usto, od 15. listopada prošle godine samo smo četiri srijede, uključujući i ovu prošlu, imali slobodne. Trebalo je to izdržati, prokomentirao je trener Porečanki Miodrag Stojaković.

- Uspjeli smo se unazad tih nekoliko dana odmora fizički dići i doći do zraka, no ne može se puno toga promijeniti, zato smo najviše radili na psihološkom dizanju igračica. Dogodili su nam se neki porazi, no negdje se morala pojaviti rupa. Nije se time ništa poremetilo i djevojke nemaju za čim žaliti. Osim mjesta više pred završnicu, sve je ispalo dobro. Lako smo prošli i četvrtfinale, znači da možemo, veli Stojaković.

Motiv više trebale bi im biti večerašnje protivnice. Dužne su im s prethodna dva susreta iz kojih su izašle kao pobjednice i ne bi bilo lijepo da ostane i dalje tako. Znaju to igračice Miodraga Stojakovića, kao što znaju da se do finala mora pobijediti i na strani.

- U ova najmanje dva susreta sve je otvoreno. Mislim da su se moje igračice zaželjele pravih utakmica, što će biti dodatni motiv. Motiv će biti i što imamo sad šansu staviti krunu na jako dobru sezonu. Svjesni smo da neće biti lako. Od njih smo izgubili tek kad se previše nakupilo umora i kad je došlo do određene potrošenosti. Ne sumnjam da ćemo iznaći snage da ponovno zaigra veliko srce koje imamo i jake glave da sve to kontroliraju.

Ne smijemo si dozvoliti da izgledamo na terenu kao da smo se predali. Želimo dalje, u finale, a tamo se može samo s dvije pobjede, znači da jedna mora biti i kod Marine, kaže trener Porečanki.

Protivnik je itekako poznat, znaju se njegove prednosti, ali i mane.

- Mislim i dalje da sve ovisi o nama. Nastupit ćemo kompletni, ako i postoji koja ozljeda to se u ovakvim utakmicama zaboravlja. Osnovno nam je neutralizirati njihove napadačice. Imaju dobar i visok blok. Naše su šanse u bržoj igri nego li u posljednjim utakmicama s njima. Ovisit će sve o servisu te o pasivnom bloku i prijemu gdje mi imamo puno više rješenja nego naše protivnice. Svjesni smo važnosti prvog susreta i trebamo krenuti s adrenalinom i pokazati da smo zaslužili biti tu gdje jesmo, zaključio je Miodrag Stojaković. (M. PILAT)


Podijeli: Facebook Twiter