Porečke odbojkašice kažnjene za slab prijem

Laura Miloš, Poreč (M. MIJOŠEK)
Laura Miloš, Poreč (M. MIJOŠEK)

Utakmica 7. kola Prve A lige odbojkašica, 1. skupina, Poreč - Mladost 2:3 (17:25, 22:25, 25:18, 25:19, 17:19). Dvorana SRC Veli Jože. Gledatelja: 200. Suci: D. Stipaničev i A. Stipaničev (oboje Rijeka).

POREČ: Ćosić, Pahović, Zahirović (L), Rupčić, Brletić 7, Miloš 31, Čizmić 2, Burilo 4, Jakšetić 9, Sain (L), Sučić 4, Novosel 21.

MLADOST: Ćaćić 1, Žmire 7, Nakamura (L), Minami 3, Račić 14, Mlinar 19, Uljević 22, Božičević, Deak, Vugec, Jularić 5, Sušić 4.

Napad poeni: Poreč 57 (Miloš 30), Mladost 50 (Uljević 17). Blok poeni: Poreč 15 (Novosel 4), Mladost 12 (Uljević 4). Servis poeni: Poreč 6 (Brletić 4), Mladost 13 (Mlinar 5).

Porečke odbojkašice poražene su na otvaranju drugog dijela prvenstva od zagrebačke Mladosti.

Domaće odbojkašice uspavano su ušle u susret i to se osjetilo i na semaforu. Japanska tehničarka Minami zabila je dva asa, dvaput je pogriješila Burilo, dobar pokušaj Miloš ulovila je druga Japanka, libero Nakamura i brzo je bilo 0:5, signal za domaću klupu da pozove predah. Po povratku na parket napokon su stigli i prvi poeni za Porečanke koje im je priskrbila Miloš, no uslijedila su dva loša prijema libera Sain i na prvi sudački time-out otišlo se pri rezultatu 2:8. Nastavak prvog seta donio je nova dva poena za gošće koje su otišle na "plus osam" i potom tu razliku zadržale do kraja ove dionice. Pokušale su se Porečanke vratiti u igru, u dva su se navrata serijom 3:0 malo primakle (8:13, 15:20), no tad bi brzo reagirala gostujuća klupa minutom odmora nakon koje bi se "mladostašice" opet odmakle.

Drugi set donio je puno bolju igru Porečanki koje su asom Miloš došle do prvog vodstva na susretu (2:1), ista je igračica s dva smeča u nizu digla tu prednost na 6:3, no dalje od "plus tri" domaće nisu uspjele stići. Disale su im Zagrepčanke stalno za vratom i nakon drugog sudačkog time-outa serijom 0:3 uspjele opet doći u vodstvo (18:20). Nisu se Porečanke u tim trenucima predale, dva poena u nizu "okrunila" je Jakšetić asom za novo vodstvo (21:20), no ono je jeftino prokockano (22:25).

Treći set donio je izdanje Porečanki koje je 200-tinjak gledatelja u "Velom Joži" željelo vidjeti mnogo ranije. Na krilima nezadržive Miloš domaće su odbojkašice odmah povele i kako je ova dionica odmicala, tako je i njihova prednost rasla sve do konačnih 25:18. Nastavile su u tom ritmu Porečanke i u četvrtom setu, brzo stekle tri poena prednosti, no potom ih još brže "prosule" lošim prijemom (10:11). Bio je to samo kratkotrajni pad u igri, pa su već do drugog sudačkog time-outa vratile vodu na svoj mlin (16:14) i potom odjurile do 25:19. Tako je pobjednice odlučio "rulet" petog seta u kojem su "mladostašice" stavile žetone na pravi broj, premda su im pritom pripomogle i Porečanke koje su lošim prijemom brzo došle u veliki zaostatak (3:8). Uskoro je bilo 11:14 i čekala se samo konačna egzekucija, no tada su Porečanke odlučile još malo produžiti ovaj ogled te spasile najprije tri vezane meč lopte, a potom i još tri. No, sedmu nisu uspjele i u ogledu dvije najistaknutije akterice ovog dvoboja Danica Uljević je blokirala Lauru Miloš za 17:19. (Ivica CEROVAC)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter