Porečke odbojkašice izgubile od Vibrobetona

Sreća okrenula leđa Porečankama (M. MIJOŠEK)
Sreća okrenula leđa Porečankama (M. MIJOŠEK)

Utakmica 14. kola Prve A lige odbojkašica, skupina I: Poreč - Vibrobeton 0:3 (22:25, 16:25, 24:26). Dvorana SRC Veli Jože. Gledatelja 300. Suci: Poropat (Rovinj) i Ruba (Pula).

POREČ: Ćosić, Pahović, Rupčić, Zahirović (L), Brletić , Miloš, Čizmić, Burilo, Jakšetić, Sučić.

VIBROBETON: Perić, Barunčić, Pajvančić (L), Tomić, Žurić, Kulić, Pelin, Goričkić, Rajković, Jurić.

Odbojkašice Poreča u posljednjem redovnom kolu prvenstva poražene su od Vibrobetona pa u zaostalom susretu u srijedu kod Azene moraju pod svaku cijenu doći do pobjede ako misle kao drugoplasirana ekipa startati u play-off, budući da su se sad između njih i Mladosti ugurale odbojkašice Marine Kaštela.

U porečkim redovima nije bilo najiskusnijih Novosel i Žužić te libera Sain, pa se unaprijed znalo da će trebati promijeniti koncept igre.

Već se od početka vidjelo da neće teći glatko. Susret je krenuo izjednačeno, isto je bilo i nakon pola seta, a u drugi tehnički time-out prve su zakoračile Porečanke (16:15). Nekoliko domaćih grešaka iskoristile su tada gošće i preokrenule na 17:19. Pokušao je tada Miodrag Stojaković minutom odmora trgnuti svoje igračice, no Vinkovčanke su i dalje nastavile bježati prema završetku seta (19:21). Kod 22:23 pokušao je porečki strateg još jednom minutom odmora, no ipak je došlo do scenarija koji je bio na vidiku, set je otišao na stranu gošći.

Ništa bolje po porečke odbojkašice nije krenuo ni drugi set. Nakon 1:1 kola su krenula skroz nizbrdo. Povele su gošće 2:8, a kad su odjurile na 4:14, očigledno je bilo da u domaćim redovima mnogo toga ne štima. Do drugog tehničkog time-outa Porečanke su bile tek na pola puta koji su prešle igračice s druge strane mreže (8:16). Sve je ukazivalo na istu sudbinu kao i kod prvog seta, a koja se na žalost obistinila te su gošće povele s opasnih 2:0.

Konačno je nešto bolje krenulo u trećem setu, barem je tako nagovijestio rezultat 6:4 za domaće odbojkašice. Došlo je do "egala" (6:6), nastavilo se tako par poena, a onda su ponovno gošće bile uspješnije i povele 10:13. Na drugom tehničkom time-outu zaostajale su dva poena(14:16). Pronašle su snage kasnije i dalje ostati u igri (17:18), bile su u igri i na 24:24, ali jednostavno nije išlo, ma koliko se trudile - 24:26. (Mladen PILAT; snimio M. MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter