Porečke kuglačice brane naslov na NBC kupu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prošle su sezone u Skoplju tiho, bez prevelikih očekivanja, drugi put u svojoj povijesti izašle na službenu međunarodnu scenu, a kući se vratile s pobjedničkim peharom, kao prva istarska ženska ekipa koja je ikad osvojila službeno međunarodno klupsko natjecanje.

Ove se godine kuglačice Istre susreću sa sasvim drugom situacijom, jer u 11. NBC kup što se od danas do subote igra u Banja Luci ulaze kao braniteljice naslova, s obvezom opravdati prošle godine ostvaren uspjeh.

Kuglačice Istre jučer su otputovale u Banja Luku odlučne ostati u njoj do vikenda te s ostvarenim rezultatima dokazati da su u ovoj konkurenciji, koju uglavnom čine treće i četvrtoplasirani klubovi nacionalnih prvenstava ili finalisti državnih kupova, jedna od najkvalitetnijih družina.

- Što se konkurencije tiče, dolazi njemački Pirmasens koji smo lani sa 6:2 pobijedile u polufinalu i koji je sigurno ponovno kandidat za visok plasman - dočarava nam konkurenciju reprezentativka Marijana Liović na čijoj kvaliteti porečki klub gradi ambicije. - Dosta kvalitetan je i klub iz Beča koji u svojim redovima ima dvije austrijske i jednu slovačku reprezentativku. Po imenima jak je i mađarski Rakoshegy, a u krug ekipa za najviši plasman ulazi i naš Zaboky. Sve skupa, po imenima klubova i igračica koje u njima igraju ovogodišnji bi NBC kup trebao biti jači nego lani, što znači da će nam obraniti naslov biti još veći izazov.

No, Marijana je optimist kad je u pitanju nastup Istre.

- Svakako je teže braniti nego osvojiti neku titulu, no mi ćemo se potruditi ponoviti prošlosezonski rezultat. Naši dosadašnji ligaški nastupi govore nam da smo u dobroj formi i vjerujem da jednako dobre rezultate možemo ostvariti i kroz ova četiri dana natjecanja u Banja Luci - zaključila je Marijana Liović.

U ovogodišnjem NBC kupu kuglačica nastupit će 12 klubova, hrvatski Istra i Zagreb Zaboky te Schneegattern, Post SV Wien (Austrija), Una Bihać (BiH), Blansko (Češka), Pirmasens (Njemačka), Rakoshegy (Mađarska), Rabotnički Skoplje (Makedonija), Adria Ankaran, Kamnik (Slovenija) i Beograd (Srbija). (Kristijan KLARIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter