Porecka Kineskinja pomaže potrebitima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Odjecu, obucu i školski pribor ukupne vrijednosti oko stotinjak tisuca kuna poreckom Crvenom križu darovala je Li Ying Liu, Kineskinja koja više od deset godina živi i radi u Porecu. Rijec je cetvrtoj i najvecoj humanitarnoj akciji koju u povodu kineske Nove godine zajednickim snagama organiziraju Udruga Kineza u Hrvatskoj i njihove tvrtke darivajuci svoju robu potrebitima.

Akciji se ove godine pridružio i rovinjski caffe Monte pa se medu darovima našlo i desetak kilograma kave. Donaciju je u ime Crvenog križa primila ravnateljica ?urdica Orlic, a prigodna svecanost primopredaje održana je na prvom katu trgovackog centra Lacoop gdje je Liu priredila malu zakusku s kineskim specijalitetima za sve prijatelje i posjetitelje želeci ih pobliže upoznati s kulturom svoje zemlje i proslaviti pocetak godine Tigra.

- Darivanje obitelji i prijatelja dio je obicaja proslave kineske Nove godine. U duhu kineske kulture i ove godine naše firme daruju robom porecki Crveni križ. Donacija ce se raspodijeliti potrebitim obiteljima i Domu za starije i nemocne, rekla je Liu koju Porecani od milja zovu Lily, i najavila još humanitarnih akcija u buducnosti.

Prema njezinim rijecima, godina Tigra tradicionalno donosi puno snage i dobra je za posao i zdravlje. - Moja je želja u ovoj godini da Hrvati upoznaju izvorni kineski caj i kulturu njegova pijenja, pa sam stoga ovdje donijela caj od jasmina i zeleni caj s priborom za njihovu pripremu, rekla je Lily i okupljene ponudila ovim okrepljujucim napitkom.


Podijeli: Facebook Twiter