Porečka fešta poduzetnika održava se 6. svibnja

Pročelnica Tatjana Matošević, gradonačelnik Edi Štifanić i suradnica Morenom Mičetić Fabić
Pročelnica Tatjana Matošević, gradonačelnik Edi Štifanić i suradnica Morenom Mičetić Fabić

Gradonačelnik Edi Štifanić zajedno s pročelnicom za proračun i gospodarstvo Tatjanom Matošević i višom stručnom suradnicom za gospodarstvo Morenom Mičetić Fabić najavio je Poslovni uzlet i Festival poduzetništva, obrtništva i OPG-ova koji će se održati 6. svibnja u Poreču.

Edukativni program poslovnog uzleta održat će se u sjedištu Zajednice Talijana uz nazočnost Istarskog župana Valtera Flege i glavnog urednika Poslovnog dnevnika Mislava Šimatovića. Polaznici će putem interaktivnih predavanja i uz savjete poslovnih i marketinških stručnjaka saznati najvažnije informacije o otvaranju vlastitog biznisa, brendiranju i povoljnom oglašavanju proizvoda. U sklopu edukacija svi zainteresirani informirat će se o mogućnostima za otvaranje poduzeća i naučiti koji su benefiti digitalnih alata pri izgradnji efektivne marketinške kampanje, dok će ih primjena znanja iz NLP tehnika dovesti do pravog liderskog stava i osposobiti za upravljanje poslovnim i ljudskim resursima.

Aktualne brojke pozicioniraju Poreč kao deveti grad u Hrvatskoj po broju poduzetnika koji sveukupno zapošljavaju blizu 7.000 ljudi i time čine drugi grad u Istri po broju  zaposlenih s najvećim padom nezaposlenosti – od veljače niži za čak 23,4 posto. Poslovni uzlet i Festival poduzetništva, obrtništva i OPG-ova predstavlja idealnu priliku da porečki poduzetnici, obrtnici i vlasnici OPG-ova svoja poduzeća, radove i angažman predstave Porečankama i Porečanima.

Štifanić je rekao da Poreč sustavno i planski radi na unapređenju poduzetničke i komunalne infrastrukture kao temelja za razvoj poduzetništva u Poreču te brojnim direktnim i indirektnim  poticajnim mjerama potiče i podržava poduzetničke projekte. Dodao je kako je u Strategiji gospodarskog razvoja Grada Poreča do 2020. vidljiva jasna orijentacija na razvoj poduzetništva, te je to jedan od strateških razvojnih ciljeva. Između ostaloga, Strategijom su planirani projekti: Promocija kulture poduzetništva i samozapošljavanja putem organizacije Festivala poduzetništva, kreiranje i izvođenje programa cjeloživotnog obrazovanja u skladu sa potrebama i trendovima tržišta rada.

Pročelnica Tatjana Matošević je istakla da prijave za sudjelovanje na manifestaciji stižu iz cijele Istre te je pozvala sve zainteresirane da se prijave na portalu poslovni.hr koji je uz Poslovni dnevnik, Večernji list i 24sata suorganizator ove manifestacije.

Od podneva istog dana održat će se prvi put u Istri Festival poduzetništva, obrta i OPG-ova „Moja poduzetna Hrvatska“, na kojem će izlagati čak tridesetak izlagača iz cijele Istre i šire.

Od 13 do 14 sati održat će se kulinarske radionice za djecu, uz istovremeni glazbeno-scenski program, tijekom kojih će porečki osnovnoškolci naučiti kako pripremiti zdravu školsku marendu. U

19 sati građani će moći uživati u kulinarskom showu majstora kuhara Branka Ognjenovića koji će pripremiti poseban specijalitet – pureći žgvacet sa fužima, a koji će se besplatno podijeliti posjetiteljima Festivala. Od 21 sat sve prisutne će koncertom zabavljati Ivan Zak koji je i zaštitno lice zabavnog dijela Festivala. (E. V.)


Podijeli: Facebook Twiter