Porečanke za "jedinicu", Rovinjke za doigravanje

Odbojkašice Poreča (M. MIJOŠEK)
Odbojkašice Poreča (M. MIJOŠEK)

Nakon završetka prvog dijela prvenstva u Prvoj A ligi odbojkašica, iako je preostao odigrati još zaostali susret između Poreča i Azene u srijedu (21.15 sati), poznati su sudionici četiriju skupina u kojima će natjecanje nastaviti i tri istarske ekipe, Poreč, Rovinj i Pula. Zanimljivo, u nastavak sezone te ekipe ulaze s potpuno različitih pozicija. Porečanke će u borbu za startnu "jedinicu", Rovinjke za ulazak u skupinu I iduće sezone i mjesto u doigravanju, a Puljanke imaju tek teorijske izglede za ostanak u društvu najboljih.

Porečanke će igrati u 1. skupini uz Mladost, Marinu Kaštela i Vibrobeton u kojoj kreću s treće startne pozicije, budući da se prenose bodovi iz međusobnih susreta. Tako su porečke odbojkašice skupo platile nedjeljni domaći poraz od Vinkovčanki, jer bi ih tri očekivana boda iz tog susreta smjestila na čelnu poziciju ove skupine. Igra se još šest kola, nakon kojih će ove ekipe zauzeti prve četiri pozicije u doigravanju za prvaka, a Porečanke prvi ispit imaju u nedjelju na domaćem parketu protiv Mladosti. Uspiju li osvajačice Kupa Hrvatske u nedjelju uzdignutih ruku napustiti dvoranu Veli Jože, zadržat će izglede da se do kraja ovog dijela natjecanja bore za "jedinicu" u doigravanju za prvaka, time i lakši put do mogućnosti osvajanja dvostruke krune.

Druga skupina iznjedrit će ekipe koje će zauzeti peto i šesto mjesto u doigravanju, dok će Rovinjke igrati u 3. skupini uz Vukovar, Kostrenu i Osijek, i boriti se za jedno od prva dva mjesta koja iduće sezone garantiraju nastup u skupini I Prve A lige i ujedno nastup u ovosezonskom doigravanju s pozicija sedam i osam. Sudeći po dosadašnjim nastupima i kvaliteti ekipa, očekuje se novi dvoboj Rovinjki i Vukovarki u borbi za ukupno sedmo mjesto u doigravanju. Zanimljivo je da igračice trenera Samuela Benussija prvi ispit imaju na svom parketu upravo protiv Vukovarki od kojih su nedavno u gostima poražene u pet setova.

Treći istarski predstavnik u Prvoj A ligi odbojkašica, Pula, natjecanje nastavlja u 4. skupini u kojoj će u konkurenciji Nove Gradiške i Dubrovnika pokušati izbjeći posljednje mjesto i ispadanje iz društva najboljih, što se s obzirom na ogromnu bodovnu razliku doima kao nemoguća misija. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter