Porečanke viceprvakinje Hrvatske

PRVE DO PRVAKINJA - Kuglačice Istre
PRVE DO PRVAKINJA - Kuglačice Istre

Pobjedom 6:2 u zadnjem, 18. prvenstvenom kolu protiv Kupe u Ozlju, kuglačice porečke Istre proslavile su titulu viceprvakinja Hrvatske, što je bilo jasno još od prošlog kola nakon pobjede nad Splitom, budući da su imale dovoljnu zalihu ispred Admirala. Dva boda zaostatka za prvakinjama iz riječke Mlake bilo je nemoguće "poništiti", s obzirom da je bila izvjesna njihova pobjeda protiv Zagreba te je u pitanju je bila i set razlika.

Bila je tako zadnja utakmica prvoligaške sezone revijalnog karaktera gdje su se ujedno domaće kuglačice, uz Varaždin, oprostile od najvišeg ranga, pa ni sami rezultati nisu bili na top razini, za što su Porečanke itekako sposobne. Susret je kao najuspješnija završila Marijana Liović s 595 srušenih čunjeva, čime je podsjetila koliko je nedostajala u prvom dijelu prvenstva, budući da bi se sad vjerojatno pričalo o najvišem mjestu. Ispada da su presudni bili porazi u Splitu u osmom kolu te domaći od Admirala još tamo u trećem kolu, budući da su Porečanke ovo prvenstvo remizirale s prvakinjama te im prije dva kola nanijele i jedini poraz u prvenstvu.

Mjesto viceprvakinja Hrvatske izborile su pod vodstvom trenerice Ružice Močibob: Nataša Ravnić Gašparini (kapetanica), Tatjana Oštrina, Marijana Liović, Snježana Kramar, Valentina Pavlaković, Nikolina Pavlaković, Katja Oplanić, Vjera Mušković, Biserka Perman, Marija Liović i Ivana Pavić.

Kugle, međutim, još neće biti spremljene, budući da za igračice Istre predstoji još državno prvenstvo u parovima, tandemu i sprintu. Također, moraju obraniti i titulu pobjednica Kupa Hrvatske koju su osvojile u lipnju prošle godine.

Zanimljivo je da je čak pet igračica Istre (Nataša, Nikolina, Valentina, Marijana i Katja) ušlo u izbor za reprezentaciju za nadolazeće Svjetsko prvenstvo u kuglanju koje se po prvi puta održava u našoj županiji, od 15. do 28. svibnja u sportskoj dvorani u Novigradu.

Da se ozbiljno radi i razmišlja o budućnost kluba govori i podatak da su juniorke Istre ekipne državne prvakinje, dok su kadetkinje treće.

Kupa - Istra 2:6

Rezultati: Mulac Božičević - Liović 0:1 (0:4 - 530:595), Meglajec - V. Pavlaković 1:0 (2:2 - 516:509), Belčić-Kirinčić- Oštrina 0:1 (1:3 - 489:565), Blažina - N. Pavlaković 0:1 (0,5:3,5 - 498:568), Kranjčec - Mušković+Oplanić 1:0 (3:1 - 519:266+262), Pavlaković - Ravnić Gašparini 0:1 (1:3-518:525).

Rezultati 18. kola: Kupa - Istra 2:6, Mlaka - Zagreb 5:3, Siscia - Zaprešić 2:6, Split - Admiral 2:6, Podravka - Varaždin 5:3.

Konačni poredak: Mlaka 32, Istra 30, Admiral 26, Zagreb 24, Split 17, Zaprešić 17, Siscia 12, Podravka 12, Varaždin 9, Kupa 0.

(M. PILAT)


Podijeli: Facebook Twiter