Porečanke na "final fouru"

Lako do pobjede, odbojkašice Poreča (J. PREKALJ)
Lako do pobjede, odbojkašice Poreča (J. PREKALJ)

Uzvratni susret četvrtfinala Kupa Hrvatske za odbojkašice: Poreč - Marina Kaštela (25:13, 25:11, 25:12). Dvorana SRC Veli Jože. Gledatelja 200. Suci: Rajković i Niessner (oba Rijeka).

POREČ: Ćosić , Rupčić, Zahirović (L), Čizmić, Brletić, Miloš, Burilo, Jakšetić, Sain (L), Pahović, Žužić, Novosel.

MARINA KAŠTELA: Botić (L), Todorović, Šiško, Jurić, Batinić (L), Jozić, Runjić, Bašelović, Sobin, Vidović, Ćurak, Miljak.

Puno lakše od očekivanog došle su odbojkašice Poreča do pobjede u uzvratnom susretu Kupa Hrvatske protiv starih znanica Marine Kaštela i tako izborile mjesto među četiri najuspješnije ekipe koje će u Rovinju na final fouru međusobno tražiti pobjednika Kupa.

Imale su prednost Porečanke iz prvog susreta 3:2, no i opomenu od minule subote kad su od istih protivnica poražene prvi put u prvenstvu, što su ozbiljno shvatile i ništa nisu prepustile slučaju.

Iako bez ozlijeđenih Brletić i Pahović te s bezbroj sitnih ozljeda koje su se uvukle u trupe Miodraga Stojakovića, odigrale su Porečanke sjajnu utakmicu, gotovo bez greške. Izvukle su cure zadnje atome snage, tako da trećeplasirana ekipa prvenstva nije imala šanse.

"Virus" lošeg prijema i ništa boljeg napada zahvatio je redove gošći, pa su domaće stalno povećavale razliku u prvom setu. Prejake je mala riječ za ono što je slijedilo. Brzopotezno su Porečanke riješile drugi i treći set i "rezervirale karte" za Rovinj. (M. PILAT)

 


Podijeli: Facebook Twiter