Porecanke državne viceprvakinje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Odbojkašice "Poreca" osvojile su srebrna odlicja na kadetskom prvenstvu Hrvatske što se tri dana igralo u Osijeku. U pet odigranih utakmica od prvog dijela natjecanja po skupinama, zakljucno s finalom, Porecanke su zabilježile tri pobjede i dva poraza, oba od glavnog favorita prvenstva, zagrebacke "Mladosti", od kojih i onaj u najvažnijem susretu natjecanja, borbi za titulu državnog prvaka.

No u oba su ogleda porecke odbojkašice pružile odlican otpor Zagrepcankama, pogotovo u utakmici za zlatnu medalju, koja je bila krajnje uzbudljiva, napeta i neizvjesna do samog kraja, a na koncu je odlucena u petom setu. "Porec" je naime dobio prvi set i imao prednost u drugom, no zagrebacke odbojkašice su okrenule rezultat u svoju korist 2:1 u setovima.

Odabranice trenera Miodraga Stojakovica uspjele su poravnati na 2:2, ali je konacan "rulet-set" ipak pripao "mladostašicama". Medutim, i naslov viceprvakinja Hrvatske veliki je uspjeh za porecke kadetkinje, koje su kao clanice drugoligaškog kluba iza sebe ostavile ekipe prvoligaša "Osijeka", "Splita 1700", "Kaštele DC", pulske "OTP banke" i vinkovackog "Cestorada".

Uz to, dvije su Porecanke, sestre Miloš, nagradene i pojedinacnim priznanjima - Laura je proglašena najboljom igracicom, a Karolina najboljom dodavacicom prvenstva.


Podijeli: Facebook Twiter