Porečanke bez četvrtfinala Challenge Cupa


Porazom i u drugom susretu od predstavnica slovenskog Calcita iz Kamnika, odbojkašice Poreča u osmini finala završile su svoj ovosezonski europski put, prvi u klupskoj povijesti.

Nakon slovenskih 3:0, večeras u Poreču poslije pet setova i debelo preko dva sata bespoštedne borbe tri su završila na stranu gostujuće ekipe koja je tako prošla u četvrtfinale.

Pokušale su sve odbojkašice Poreča da dođu do "zlatnog seta", no povijest se nije ponovila. Na parketu Velog Jože vodio se pravi "rat", neizvjesnost se prenosila iz seta u set, pobjeda je mogla na obje strane u svakom, na žalost božica Fortuna bila je naklonjena protivnicama. Osim na parketu, vodio se i "rat" dviju navijačkih skupina naoružanih bubnjevima, koje su napravili pravi štimung, dostojan razine natjecanja.

Uzvratni susret osmine finala Challenge Cupa: Poreč - Calcit Kaminik 2:3 (25:27,25:23,19:25,25:23,10:15). Dvorana SRC Veli Jože. Gledatelja 450. Suci: Vinalijev (Bugarska) i Tanti (Malta).

POREČ: Ćosić, Zahirović (L), Rupčić, Brletić, Miloš,Čizmić, Burilo, Jakšetić, Sain(L), Sučić, Žužić, Novosel.

CALCIT KAMNIK: E. Mori, Turnšek,Božić, Kavčić, Borko, Vrhovnik, Valenčić, N. Mori, Hribar, Jerala, Charuk, Šćuka. (M. PILAT, snimio M. MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter