Porecanka Tereza Mrdeža uspješna u Moskvi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je prije dva mjeseca u Švedskoj "probila led" i ostvarila prvu pobjedu na jednom ITF Challengeru, najbolja istarska tenisacica 18-godišnja Porecanka Tereza Mrdeža, na sljedeca cetiri 25 tisuca americkih dolara vrijedna turnira ušla je medu cetiri najbolje.

Zadnje uspjehe, dva polufinala ostvarila je na dva turnira u Moskvi na kojim je redom igrala samo s ruskim tenisacicama. Na prvom je od prvog kola zakljucno s cetvrtfinalnom redom pobjedivala, sedmu nositeljicu Varvaru Galaninu 6:0, 6:2, Annu Arinu Marenko 7:5, 6:2 i cetvrtu nositeljicu Nataliju Orlovu 7:5, 6:2, dok je u polufinalu izgubila od druge nositeljice i 150. igracice svijeta, Ekaterine Ivanove 3:6, 1:6. Na istom turniru, ali u igri parova Mrdeža i njena ruska vršnjakinja Natalija Rižonkova su takoder stigle do polufinala u kojem su izgubile od prvih nositeljica Ukrajinke Kapšaj i Austrijanke Klaffner 6:7 (2), 2:6.

Na drugom turniru Mrdeža je ponovno do polufinala nanizala tri pobjede nad Ekatarinom Puškarevom 6:3, 6:1, ponovno Galaninom koje je ovoga puta bila osma nositeljica 6:4, 6:3, te Valerijom Savinik 6:4, 4:6, 6:2, da bi ovoga puta u polufinalu izgubila od pobjednice oba turnira, prve nositeljice i 142. tenisacice svijeta Ksenije Pervak 2:6, 1:6. U igri parova Mrdeža je nastupila zajedno s iskusnom 31-godišnjem Bugarkom Ljiljanom Pavlovom s kojom je ispala vec u prvom kolu porazom od drugih nositeljica Ruskinja Ivanove i Rodionove 6:3, 6:7 (6), 4:10.

S nova dva uspjeha u Moskvi Mrdeža je ostvarila svoj novi najbolji ranking karijere na službenoj medunarodnoj WTA listi na kojoj se prvi puta spustila ispod 400. mjesta i trenutno je 330. igracica svijeta. Tereza je ujedno i peta hrvatska tenisacica na WTA listi što znaci da je na pragu ulaska u Fed cup reprezentaciju.


Podijeli: Facebook Twiter