Porečanka Tatjana Pantoš - nova modna nada

Tatjana Pantoš pri dobivanju nagrade za Portanova Fashion Incubator
Tatjana Pantoš pri dobivanju nagrade za Portanova Fashion Incubator

Jedno od modnih natjecanja na kojem se prepoznaju buduća dizajnerska imena osvojila je 25-godišnja Porečanka Tatjana Pantoš: njezina kolekcija "Shapes" proglašena je najboljom na Portanova Fashion Incubatora u Osijeku, za što je dobila 10 tisuća kuna i sudjelovanje na Cro A Porteru.

- Nikad ranije nisam slala radove na natjecanja, diplomirala sam na Tekstilno-tehnološkom faksu i sad probijam svoj put, rekla je Tatjana koja je od malih nogu htjela u umjetničke vode, no najprije je završila srednju ekonomsku školu, a danas radi u Poreču tijekom sezone i usput prodaje svoje ručne radove. Ovog ljeta odlučila je okušati sreću na natjecanju i pošlo joj je za rukom - odabrana je s još četiri druga dizajnera za modno natjecanje u Osijeku između 25 prijavljenih kandidata, a potom se bacila na šivanje.

- Kad vidim materijale, pokušavam u mislima složiti kako će se ponašati prema tijelu i jedni prema drugima i potom sama šivam modele, objašnjava Tatjana. Za osječko natjecanje napravila je ženstvenu i seksipilnu kolekciju od lateksa, eko kože, tila i umjetnog krzna u crnoj, zlatnoj i zelenoj mint boji. Nit koja je povezivala sve radove bila je čipkana traka koju je stavila na gotovo sve odjevne predmete.

- To je ono što bih htjela raditi, a kako se zadnjih godina hrvatski modni dizajn razvija, nadam se da će tu biti i mjesta za mene, kaže mlada dizajnerica koju sad čeka osmišljavanje nove kolekcije za jedno od dva najvažnija modna natjecanja u Hrvatskoj. (M. DAMJAN)


Podijeli: Facebook Twiter