Porecanka stradala vracajuci se s treninga

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sedamnaestogodišnjakinja s poreckog podrucja koja je u ponedjeljak navecer stradala na pruzi kod Zapadnog kolodvora na zagrebackom Crnomercu jest stolnotenisacica Maja Šuman iz Cervar Porta kraj Poreca, od jesenas ucenica III. gimnazije u Zagrebu, gdje pohada treci razred.

Na Šuman, koja se vracala s treninga, oko 21.50 sati naletio je vlak koji prometuje na relaciji Dugo Selo - Savski Marof. Djevojka je stradala kada je prelazila prugu dok je rampa bila spuštena.

Strojovoda (27) je uspio zaustaviti vlak tek nakon što je nekoliko metara vukao Šuman po tracnicama. Uslijed udara zadobila je teške ozljede glave i desne noge. Zbog ozljeda opasnih po život hitno je prebacena u Klinicku bolnicu sestara milosrdnica.

Njezin otac Fabijan Šuman u srijedu nam je kazao da je Majino stanje trenutno stabilno, ali se još nalazi u jedinici intenzivnog lijecenja.

Maja je do ljetos bila clanica dojucerašnjeg drugoligaša Poreca, ranije i kaštelirskog Bambija, s tim da se protekle školske godine školovala u Puli, gdje je radi sportskog usavršavanja i trenirala s prvoligaškom ekipom Pule. Nedavno se preselila u Zagreb, takoder zbog napredovanja u stolnom tenisu, te je prešla u redove zagrebacke drugoligaške ekipe Marathon.

Od njenog dugogodišnjeg poreckog trenera Damira Vidovica, koji je jutro nakon nesrece otputovao u Zagreb i na licu mjesta prati razvoj Majinog zdravstvenog stanja, doznajemo da na predjelu gdje je Šuman stradala svakodnevno veliki broj ljudi prelazi prugu unatoc spuštenoj rampi jer se radi o vrlo prometnom mjestu.

"Kada je prelazila prugu, na glavi je imala kapuljacu i jednostavno nije ni cula ni vidjela da upravo nailazi vlak. Uslijed snažnog udarca zadobila je težu ozljedu na lijevoj strani glave gdje je izbio veci hematom, zbog cega je pod pojacanim nadzorom lijecnika, ali i vrlo tešku ozljedu desne noge.

Lijecnicima je sada prioritet sanirati ozljedu glave da se situacija ne bi dodatno zakomplicirala, a tek potom ce operativnim zahvatima sanirati povrede noge. Vrlo je dobra vijest da reagira na bolove, a optimisticni su i lijecnici, koji su kazali da su kriticni sati prošli", kazao nam je Vidovic.


Podijeli: Facebook Twiter