Porecani u stanu uzgajali marihuanu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Troclana obitelj iz Poreca privedena je u ponedjeljak u Istražni centar Županijskog suda u Puli zbog kaznenog djela zloporabe opojnih droga. Policija je tijekom pretrage njihova stana pronašla 3,25 kilograma marihuane u 46 okruglih smotuljaka i 11 stabljika indijske konoplje visokih oko 10 centimetara, izvijestila je Nataša Rogic, glasnogovornica PU istarske.

Policija je 48-godišnjeg B. J. u nedjelju zaustavila tijekom redovne kontrole prometa kod Vrvara i kod njega pronašla dva grama marihuane te ga uhitila i privela na kriminalisticko istraživanje. Pretragom stana B. J. pronadena je marihuana koju su on, supruga i sin uzgajali u plasticnim posudama za cvijece.

Utvrdeno je da su konoplju uzgajali do visine izmedu pola metra i metar, a zatim je brali i sušili lišce te ga pakirali u plasticne vrecice radi preprodaje. Prema policijskim saznanjima obitelj je drogu uzgajala od proljeca do jeseni prošle godine.

Porijeklo droge se utvrduje, a policija sumnja da je u posao ukljucen veci broj ljudi. Zaplijenjena marihuana poslana je na vještacenje.

Glava obitelji, 48-godišnji B. J. policiji je otprije poznat po kaznenom djelu neovlaštenog uzgoja marihuane još iz 1986. godine, a njegov 26-godišnji zbog zloporabe opojnih sredstava. Majka, 49-godišnja M. J. policiji nije poznata od ranije.


Podijeli: Facebook Twiter