Porecani šokirani viješcu o listi za likvidaciju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dan nakon što je objavljeno svjedocenje zašticenog svjedoka pod kodnim imenom Oliver na Županijskom sudu u Puli na sudenju Sefedinu Bilaliju, Miri ?uricu i Nikici Curicu zbog pokušaja ubojstva Ede Kosa, nitko od cetvorice s Bilalijeve crne liste - Edo Kos, Edi Štifanic, Maurizio Vivoda i Josip Bratulic - nije htio odgovoriti na pitanje je li ih saznanje da su njihova imena bila na listi za likvidaciju šokiralo.

Edo Kos, koji je preživio dva atentata, kao prva osoba na listi kratko je izjavio da ne želi davati nikakve izjave niti komentirati dok se sudski slucaj ne okonca. Maurizio Vivoda i Josip Bratulic nisu htjeli ništa komentirati, ali nije iskljuceno da ce svoju izjavu dati drugom prilikom, dok do gradonacelnika Grada Poreca Edija Štifanica nismo uspjeli doci jer je navodno pretrpan obavezama.

U Porecu je medu njihovim sugradanima vijest o crnoj listi primljena s iznenadenjem i zgražanjem, no gradani su bili vrlo oprezni i šturi u davanju mišljenja.

"Cuo sam svakakvih prica i nagadanja i to je glavna tema na mnogim mjestima u gradu, ali tko ce znati što je od svega toga istina. Znam samo da su svi ostali šokirani, nitko nije ocekivao takvu informaciju", rekao nam je u petak djelatnik jednog objekta na poreckoj rivi, odgovarajuci na pitanje kako je vijest o planiranju ubojstva gradskih celnika odjeknula medu Porecanima.

Informacija koju je na sudenju poreckom ugostitelju Sefedinu Bilaliju iznio zašticeni svjedok, rekavši da je dobio narudžbu za ubojstvo bivšeg dogradonacelnika Eda Kosa, gradonacelnika Edija Štifanica te poduzetnika Maurizija Vivode i Josipa Bratulica, odjeknula je jucer poreckim ulicama i kaficima.

Nitko nije htio previše, cak niti anonimno, izlaziti s komentarima o cijeloj prici, a mnogi su nam rekli da imaju informaciju samo iz naslova koji su vidjeli u novinama, ali da nisu stigli procitati pricu i upoznati se sa svim detaljima.

Ipak, prema nekim pricama, od imena koja su se nalazila na listi za ubojstvo najviše su iznenadila ona vlasnika agencije za nekretnine i poduzetnika Maurizija Vivode, te obrtnika Josipa Bratulica, sugradanima poznatijeg kao Pino Staklar. Obojica su poznati porecki poduzetnici, a osim toga i bivši gradski vijecnici, te pioniri poreckog IDS-a.

Nikada prije nisu se spominjali u medijima prilikom izvještavanja sa sudenja, za razliku od Kosa i Štifanica, pa su samim time njihova imena bila ona koju su izazvala najveci šok i nevjericu. (M. SARDELIN i V. HABEREITER)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter