Porecani provaljivali po Oprtlju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bujska je policija kriminalistickim istraživanjem nad 26-godišnjakom i 29-godišnjakom iz Poreca utvrdila osnovanu sumnju da su tijekom ožujka pocinili dvije teške krade u Oprtlju.

Prema navodima policije mladici su najprije 25. ožujka oko 19 sati provalili u kucu za odmor u Oprtalju i to tako što su se dovezli automobilom Renault Laguna do mjesta Bazjaka gdje su uz makadamski put parkirali te nastavili pješice u smjeru kuce. Nakon što su nasilno otvorili vrata iz unutrašnjosti kuce otudili su dva LCD televizora i jedan pršut, cime su poduzece iz Oprtlja oštetili za oko 10 tisuca kuna.

Nekoliko dana kasnije, 29. ožujka oko 20, ponovno su provalili u drugu kucu za odmor na slican nacin. Dvojac se dovezao Renault Lagunom do mjesta Balini, parkirao automobil uz makadamski put i dalje nastavio put pješice u smjeru kuce. Nakon nasilnog otvaranja vrata primijetili su da se u njihovom pravcu krece nepoznato vozilo zbog cega su se prestrašili i pobjegli ništa ne otudivši. Provalom su oštetili poduzece iz Oprtlja za oko tisucu kuna.

Protiv dvojice Porecana slijedi kaznena prijava redovnim putem. (S. P.)


Podijeli: Facebook Twiter