Porecani prijavljeni za kradu "Venere"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Porecka policija utvrdila je osnovanu sumnju da su dvojica 18-godišnjaka s Poreštine pocinila tri kaznena djela teške krade, a medu ostalim i da su u veljaci ukrali metar visok i dvjestotinjak kilograma težak kip Venere s terase ureda Inicijative za promociju umjetnosti Mediterana i Istre u Umagu.

Mladici su zajedno pocetkom prosinca 2010. godine pokušali provaliti u ugostiteljski objekt u Kašteliru, a krajem veljace 2011. su provalili u prostorije Inicijative za promociju umjetnosti u Umagu i s terase otudili kip Venere, kojeg je policija na koncu i pronašla te ce on biti vracen vlasniku. U ovoj posljednjoj kradi pocinili su štetu od oko dvije tisuce kuna.

Policija je utvrdila i da jedan od mladica tijekom travnja 2010. godine provalio u ugostiteljski objekt u turistickom naselju Cervat Porat i otudio desetak boca vina, piva i raznih sokova oštetivši vlasnika za oko 1.300 kuna. Drugi je pak 18-godišnjak tijekom listopada 2010. godine provalio u vikend kucu u Novoj Vasi iz koje je otudio LCD televizor i time oštetio vlasnika za dvije tisuce kuna. Protiv obojice slijedi posebno izvješce ODO za mladež Pula.


Podijeli: Facebook Twiter