Porecani poraženi na domacem terenu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvorana SRC «Veli Jože». Gledatelja 350. Suci: Matija Gubica (Petrijevci) i Boris Miloševic (Osijek).

POREC: Carapina (20+0), Gracic, Krevatin, Mataija 6 (3), Galijot, Vujic, Coric, Lovrinovic 5 (1), Turkovic 2, Radošic, Ivancev 2, Gudic 4, Thoss, Radakovic, Gruicic 4, Sever 2.

MKA IPC: Sladoljev (18+0), Loncar, Pažin 1, Rodik, Varga, Balog, Karacic 1, Crnic, Zadravec, Turk 1, Mesaric 1, Krajner 6, Pašaliic 3 (2), Herman 2, Cavar 5, Jelenic 6.

Sedmerci: Porec 5 (4), MKA IPC 2 (2). Iskljucenja: Porec 2, MKA IPC 8 minuta.

Rukometaši «Poreca» poraženi su u dramaticnoj utakmici s tijesnim golom zaostatka, prva puta u svojoj petogodišnjoj premijerligaškoj povijesti na domacem parketu od cakoveckog kluba koji je uoci ove sezone promijenio ime u MKA IPC, a time ocito i navike. Cakovcani iz «Velog Jože» nosi vrijedne bodove s kojima su pobjednicki niz na otvaranju sezone produžili na vec cetvrtu utakmicu. Mada, moglo je, a i ne bi bilo nezasluženo da je rezultat bio najmanje poravnat, ako ne i na stranu Porecana koji su ipak sami krivi za gubitak domacih bodova s obzirom na napadacku «crnu rupu» sredinom drugog poluvremena i propuštene cak dvije prigode za izjednacenje u zadnjoj minuti utakmice.

Susret su bolje otvorili Cakovcani ciji se vratar Sladoljev odmah na pocetku razbranio i time doprinio da do devete minute njegov klub povede s najviših 5:1 uz cinjenicu da je u tom periodu posebno curilo na desnoj strani porecke obrane s obzirom da je gostujuce lijevo krilo Cavar zabio cak cetiri gola. Porecki rukometaši ipak su se uspjeli pribrati i vratiti u utakmicu, stici i na zaostatak od jednog gola, a od sredine prvoga dijela razbranio se i njihov vratar Carapina koji je do kraja utakmice s vrhunskih 20 obrana bio najbolji pojedinac domacina, no njegovi suigraci odlicnu vratarsku vecer nisu uspjeli naplatiti.

Najbolji period igre u prvom poluvremenu momcad iz «Velog Jože» je imala od 22. do 26. minute kada je serijom 5-0 zaostatak od 7:10 uspjela pretvoriti u vodstvo 12:10 i s tom prednošcu otici na odmor. U istom dobro ritmu «Porec» je otvorio drugi dio i za tri-cetiri minute igre povecao prednost na najviših «plus cetiri» (17:13, 18:14). Vrlo dobra momcad iz Cakovca ipak se nije dala potpuno slomiti te se u narednih pet-šest minuta uspijevala držati na zaostatku od dva-tri gola. I onda, od 40 minute kada je Gudic pogodio za vodstvo Porecana 19:17 nastaje potpuni napadacki «mrak» u igri domacina koji su u narednih 13 minute igre uspjeli mrežu pogoditi samo jednom iz sedmerca preko Mataije. S druge strane Cakovcani su nanizali šest golova za vodstvo 23:20, a njihov je vratar Saladoljev u tom periodu nanizao pet obrana.

Premda su gosti tri minute prije kraja i dalje imali tri gola prednosti (26:23) tracak nade pojavio se u narednoj minuti kada su Gudic, te Gruicic iz kontre uspjeli smanjiti na minimalni zaostatak 25:26, a uz to Carav je zaradio iskljucenje pa su zadnje dvije minute domacini imali i igraca više. No unatoc dvije obrane Carapine koji im je omogucio dva napada Porecani u te dvije minute nisu uspjeli poentirati s obzirom da je Ivancev minutu prije kraja šutirao preko vratiju, a Guducu su šest sekundi do kraja suci «svirali» probijanje.


Podijeli: Facebook Twiter