Porečani pokleknuli pod pritiskom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U šestoj rundi prvoligaškog boćarskog prvenstva rutinske i očekivane pobjede upisali su kod kuće Pazinjani protiv Podhuma (22:4) te Puljani u susretu u kojem su ugostili Mariniće (20:6). Pobjedom su Pazinjani isprali gorak okus dva nesretna poraza prije toga iz susreta s Vargonom i Gorčinom te se nalaze na četvrtom mjestu s devet bodova. Puljanima je to tek druga prvenstvena pobjeda, no dovoljna da im se dva kola prije pauze smiješi miran zimski san. Nakon što su imali igru i rezultat, boćari porečke Istre dozvolili su preokret te su se nesretno nasukali kod Sokola (16:10). No, usprkos porazu, mirno plove prvoligaškim vodama te se nalaze na ljestvici odmah iza Pazinjana s istim brojem bodova.

Aktualni prvak Zrinjevac i dalje "praši", no za razliku od dosadašnjih pobjeda, u subotnjem su susretu naišli kod Bistona na dobar otpor (15:11). Uvjerljiv je dosad i riječki Vargon. Nakon što su spretno i sretno prošli Pazinjane, a potom i Puljane, upisali su boćari s Podvežice domaću pobjedu protiv Gorčine (20:6) te u stopu prate aktualne prvake.

"Doktor" Sergo

U Pazinu, dakle, dvojbe nije bilo. Znalo se to unaprijed s obzirom da su za protivnika imali "fenjeraša" čiji boćari očigledno mogu polako početi pakirati kofere, ukoliko se ne desi božićno ili neko drugo čudo tijekom zimskih ferija koje slijede za dva kola. Čisto da ne budu negostoljubivi domaćini prepustili su protivniku četiri boda. Najprije u preciznom izbijanju gdje su na kaljenje poslali mladog Dajana Jurmana od kojeg je bolji bio Jakotić (4:10). Isti gostujući igrač zaslužan je i za druga dva boda za svoju momčad, koja je osvojio u nadmudrivanju sa Stranićem u disciplini pojedinačno klasično (6:11). Ostalo je sve bilo u znaku domaćih boćara gdje valja spomenuti da su nastupili svi igrači. Spomenuti poraz prebrisao je Dajan Jurman pobjedom u paru u krugu s kolegom Matijašićem, a prije toga sudjelovao je i u pobjedi trojke na početku susreta. "Doktor" koji konstantno pazinsku trojku vodi prema pobjedama pokazao se i ovoga puta u oba slavlja Robert Sergo. Predstavili su Pazinjani publici i mladu nadu Adriana Radolu koji je činio trojku u zadnjoj fazi susreta, a prije toga uzeo je bodove u preciznom izbijanju. Nakon svojih odigranih partida ruke su podigli još Glavić i Marcan te Ivančić, Križmanić, Robert Jurman i Guštin.

Bodovi samopouzdanja

Podignutih ruku napustili su svoje joge i boćari s Verude. Marinići su bili protivnik po mjeri za uloviti bodove samopouzdanja i za stabilizaciju prema sredini ljestvice. Doduše, u nekim je ogledima bilo gusto, a i držali su se u igri protivnički boćari sve do druge polovice susreta. Poveo je domaćin 6:2, kiksala je trojka. Za bod od protivničkog para Buterin - Srića bili su bolji Zemunović i Percan (13:12), dok je drugi par Barlian - Faraguna suvereno vladao jogom (13:2), kao i Živolić u disciplini pojedinačno protiv Šestana (11:9). Osvetio se odmah nakon toga Šestan Živoliću u brzincu i produžio nadu gostima, a ona je tinjala i nakon pobjede Rumca protiv Barliana (14:15) odmah potom u preciznom izbijanju. Kod rezultata 10:6 u korist Puljana susret su prelomili Benjamin Guštin i Faraguna u štafeti u kojoj su bili uspješniji od Sriće i Kneževića (42/56:34/54). Nakon toga sve je teklo na domaći mlin do konačnog slavlja. Kod pulskih boćara tri pobjede upisao je Zemunović, dok su po dvije kroz različite discipline ostvarili Živolić, Barlian, Guštin, Percan i Faraguna.

Nisu izdržali pritisak

Dobro su otvorili susret i Porečani kod dugopoljskog Sokola. Vodili su nakon prve faze 6:2, pobjedama parova Mardešića i Milića te Smolice i Tadića, a slavila je i trojka Benolić, Špelić, Ferenac. Još dva punta dodao je Mardešić odmah nakon toga pobjedom u brzincu protiv Čorića (31/43:43/48), da bi boćari Poreča došli kasnije i do vodstva 10:4, nakon što je Tadić svladao u preciznom izbijanju Pirića (22:23). Krenulo je tada sve naopako, te se činilo da je sreća okrenula leđa porečkim boćarima. Poraz Benolića u preciznom izbijanju protiv Žure (28:9), te odmah potom štafete Mardešić - Puniš od Čorića i Jurića (50/57:40/55), vratili su protivnika u život, da bi u zadnjoj fazi došlo do izjednačenja 10:10, kad je u krugu Žure bio uspješniji od Puniša (26:19). Nažalost, pritisak koji je tada nastao Porečani nisu izdržali te su preostale tri discipline otišle na stranu domaćina za preokret i pobjedu. (Mladen PILAT)


Podijeli: Facebook Twiter