Porecani najbolji sportaši medu obrtnicima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvjestotinjak istarskih obrtnika iz svih sedam udruženja obrtnika, koja imaju ukupno 8.400 clanova, okupilo se na prvim sportskim igrama koje je Obrtnicka komora Istarske županije organizirala u subotu na igralištu pazinske nadcestarije Hrvatskih cesta.

U sportskom nadmetanju pridružila im se ekipa Grada Pazina na celu s gradonacelnikom Renatom Krulcicem koji je na prigodnoj svecanosti i otvorio igre.

Poziv na prijateljstvo i fair play uputio je Mario Paliska, predsjednik županijske Obrtnicke komore. Rekao je da ovo nije samo prilika za sportska nadmetanja, vec i posebno za druženja i opuštanje nakon naporne sezone i prilika da se barem na jedan dan malo zaborave svi problemi s kojima se suocavaju u svakodnevnom radu.

Ivan Zrinšcak, predsjednik Udruženja obrtnika Pazina izrazio je zadovoljstvo što je upravo Pazin izabran za prvog domacina sportskih igara. Smatra i da je dobro da se u ova recesijska vremena nade malo vremena i za druženje obrtnika.

Krulcic takoder nije htio govoriti o problemima, vec je samo spomenuo da s igrališta puca pogled na poslovnu zonu Ciburi koja se sve više popunjava i zapošljava sve više ljudi.

Uslijedilo je nadmetanje osam momcadi u malom nogometu, sedam ženskih ekipa u pikadu i pet ekipa u potezanju konopca. Kada su zbrojeni svi rezultati, ukupnim pobjednikom prvih sportskih igara proglašeno je porecko udruženje koje je dobilo prelazni pehar. Drugi su bili iz buzetskog udruženja, dok trece mjesto dijele obrtnici Pazina i Bujštine.

U malom nogometu Porec je sa 6:1 pobijedio Bujštinu, dok je u utakmici za trece mjesto na penale ekipa Grada Pazina pobijedila rovinjske obrtnike. U pikadu najbolje su bile obrtnice iz buzetskog udruženja ispred onih iza pazinskog i poreckog udruženja. Porecani su bili najuspješniji u potezanju konopca dok su drugoplasirani Buzecani, a na trecem mjestu su pulski obrtnici.

Eros Soric, tajnik županijske Obrtnicke komore, pohvalio je pazinsko udruženje za dobru organizaciju susreta. (S. BENIC)


Podijeli: Facebook Twiter