Porečani i Kašćerga rutinski prošli

SIVI PROŠLI BEZ PROBLEMA - Igor Koraca (Kašćerga) i Jasenko Kapić (D. MEMEDOVIĆ)
SIVI PROŠLI BEZ PROBLEMA - Igor Koraca (Kašćerga) i Jasenko Kapić (D. MEMEDOVIĆ)

Još u nedjelju su Šikići United pobijedili T.B. Veruda Sališ i kao veliko iznenađenje ušli u osminu finala te su na najbolji mogući način iskoristili nešto povoljniji ždrijeb. Utakmicu nije krasila pretjerana ljepota, igralo se tvrdo i bez previše prilika s po jednim golom sa svake strane. Ivan Matteo Mazzani najbolji igrač Šikića pogodio je za vodstvo, a sve je vratio na početak Sandi Radolović koji je i promašio sedmerac za ispadanje sa turnira. Nakon njih na parket su istrčali Tnt pizzeria Matteo Malinska i El Stil Cabahia sastavljena od domaćih malonogometaša. Krčani su imali posjed lopte, ali su samo jednom pogodili preko Vanje Malinića i više nisu bili pretjerano raspoloženi za napad. Pouzdali su se u svog vratara Carla Berkovića koji prima jako malo golova na baš svakoj "Ulici". Jednog su ozlijeđenog igrača imali na klupi, dok se drugi ozlijedio tijekom igre pa su ostali i bez zamjene što je možda dovelo do toga da je Vladan Rašula ipak pronašao je put lopti u mrežu pa se pobjednik tražio raspucavanjem sa sedam metara. Neven Čuturilo i Leo Plecić bili su precizni dok je na drugoj strani vratar Berković, koji je 2014. godine proglašen najboljim igračem i vratarem "Ulice", ukrotio udarce Nebojše Topreka i Antonija Krijana. Dan je završio veteranskom utakmicom Uljanik Orfej - Mnk Jaši koji se poznaju iz veteranske lige Grada Pule. Bilo je iznenađujuće malo prekršaja, a još i manje golova. Presudio je pogodak Slađana Perkovića do kojeg se lopta odbila, a on ju je "potegnuo" i pogodio. Uljanik Orfej je nakon toga imao neke prilike od kojih je najbolja bila ona Jadranka Tomišića, no rezultat se nije mijenjao.

Jučer su dan ponovo otvorili veterani i to CB Merag i Santa Domenica iz Nedešćine. Merag se vodi kao ekipa sa Cresa, no osim Zubovića nitko nema poveznica s tim otokom. Uglavnom su tu veterani Raše pojačani sa, uz već spomenutog Tončija Zubovića, Alenom Lalićem te Marinom Prpićem. Iza imena Santa Domenice skrivaju se veterani iz Nedešćine pa se može reći da je to bila utakmica za prevlast na Labinštini. Merag je bio bolji upravo za onaj jedan gol viška i zasluženo se plasirao u četvrtfinale.

Slijedio je dvoboj Kašćerge i Bareal Madrelona u kojoj su se Pazinjani pokazali kao uigranija ekipa. I jedni i drugi dugo igraju zajedno no ovog je puta i snaga imala utjecaj, a igrači Kašćerge su, s obzirom da većina trenira veliki nogomet, tu bili u prednosti što je pokazao i konačni rezultat. (B. VIDULIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter