Porečan uplatio 3.000 eura, ali auto nije dobio

Ilustracija (Arhiva GI)
Ilustracija (Arhiva GI)

Tri tisuće eura platio je 55-godišnji Porečan tvrtki iz Londona za automobil opel astra caravan, no nekoliko mjeseci kasnije shvatio je da je prevaren te je u utorak prijevaru prijavio porečkoj policiji. Muškarac je u svibnju na internetu naišao na oglas jedne tvrtke koja je prodavala opel astru po prilično povoljnoj cijeni od 3.000 eura i jamčila isporuku vozila na kućnu adresu u roku od tri dana od uplate.

Nakon kraćeg dopisivanja s nepoznatom osobom, navodnim agentom tvrtke, Porečan je na jedan račun uplatio 3.000 eura, ali auto se nije pojavio niti tri dana kasnije, a niti do utorka, kada je sve prijavio policiji. U međuvremenu, je muškarac kontaktirao s navodnim agentom, koji mu je rekao da na ime dodatnih troškova prijevoza mora uplatiti još nekoliko tisuća kuna.

Porečan nije na to nasjeo pa je odbio uplatu, a "prodavatelj" je od tada s njim prekinuo svaku komunikaciju. 

Istarska policija upozorava građane na oprez jer se na interentu nalaze brojni oglasi kojima je jedini cilj prevariti kupaca. Poseban oprez preporučuje se pri nailasku na oglase o prodaji automobila, za koje se najčešće navodi da su stari tek nekoliko godina, u izvrsnom stanju, popularnog modela, s malom kilometražom i po vrlo povoljnoj cijeni.

Prevaranti niže cijene od uobičajenih potencijalnim kupcima pojašnjavaju financijskim, obiteljskim i raznim drugim objektivnim problemima uz napomenu da ga moraju što prije prodati te da im je to isplativije u inozemstvu nego u njihovoj zemlji. (M. Ko.) 


Podijeli: Facebook Twiter