Porecan prebacio ilegalca u Sloveniju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bujska je policija provela kriminalisticko istraživanje nad 38-godišnjakom iz Poreca zbog sumnje da je protekle nedjelje svojim automobilom pristao za oko 150 eura prebaciti do Italije 48-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine kojem je slovenska policija dan ranije na granicnom prijelazu Obrežje zaprijecila ulaz u Sloveniju.

Porecan je prebacio 48-godišnjaka i njegovog 18-godišnjeg sina vozilom iz Poreca do blizine Kaštela, gdje je 48-godišnjak dalje nastavio pješice u smjeru državne granice, koju je nezakonito prešao u nedjelju oko 21 sat. Za to su vrijeme 38-godišnjak i 18-godišnjak zakonito prešli granicu na Kaštelu te su u blizini Dragonje pricekali 48-godišnjaka.

No, svu su trojicu ubrzo uhvatili slovenski policajci koji su ih vratili u Hrvatsku. Državljanin BiH je protjeran rješenjem Policijske postaje Buje na šest mjeseci te mu je izdana zapovijed po kojoj je u roku od 24 sata dužan napustiti Republiku Hrvatsku. Protiv 38-godišnjeg Porecana slijedi kaznena prijava redovnim putem.


Podijeli: Facebook Twiter