Porecan ozlijedio trojicu Makedonaca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U sukobu koji se u nedjelju oko 1 sat dogodio u ugostiteljskom objektu u Ljubljanskoj ulici u Umagu ozlijedena su tri državljanina Makedonije. Prema podacima iz PU istarske, kriminalistickim je istraživanjem utvrdeno da je 20-godišnjak s podrucja Poreca iz zasad nepoznatog razloga udario 20-godišnjeg državljanina Makedonije koji je u ugostiteljskom objektu prolazio pored njega, a potom ga i srušio na tlo.

Makedoncu su ubrzo pristupila u pomoc dvojica prijatelja, 34-godišnjak i 22-godišnjak, obojica državljani Makedonije, nakon cega je izbio sukob u kojem je Porecan oštrim predmetom zadao više ubodnih rana 34-godišnjaku i 22-godišnjaku. U pokušaju da ga sprijeci u daljnjem napadu, 20-godišnji državljanin Makedonije prišao je Porecanu s leda, no u tom je trenutku mladic oštrim predmetom porezao i njega. Sukob izmedu gostiju zaustavio je vlasnik ugostiteljskog objekta, koji je pozvao i hitnu pomoc.

Ozlijedeni 34-godišnjak i 22-godišnjak prevezeni su u opcu bolnicu u Izoli gdje je utvrdeno da je 34-godišnjak zadobio teške, a 22-godišnjak lakše ozlijede, dok su u Domu zdravlja u Umagu 20-godišnjem državljaninu Makedonije takoder konstatirane lakše ozljede.

Odmah nakon obracuna Porecan se udaljio s mjesta dogadaja, no policijski su ga službenici ubrzo pronašli u automobilu kod naselja Kršete. Dvadesetogodišnjak je sjedio na mjestu suvozaca u reanaultu meganeu pulskih registracijskih oznaka. U nedjelju oko 18 sati priveden je u Istražni centar Županijskog suda u Puli. (S. P.)


Podijeli: Facebook Twiter