Porečan: Nisam ih pregazio, same su pale pod auto

Mjesto incidenta
Mjesto incidenta

- Nisam ih pregazio već sam pokušao otići od njih čim prije jer su mi prijetile i psovale me. Bivša punica je najprije stajala ispred automobila i nije me puštala da odem, a vikala mi je svašta. Potom se pomaknula, došla do suvozačevih vrata i ulovila se za kvaku te je namjeravala ući u vozilo. Tada sam krenuo naprijed, a ona se spotaknula i pala te pritom udarila glavom o tlo. Odmah sam stao i pitao da li je sve u redu. Kada sam vidio da se žena diže s tla krenuo sam dalje, odnosno na policiju sve to prijaviti. Nisam imao namjere nikoga gaziti ili napraviti neko zlo. U cijeloj priči su one te koje su meni prijetile, kazao nam je Porečan I. R. (33).

Podsjetimo, sukob bivših supružnika, odnosno Porečana I. R., njegove bivše supruge i punice dogodio se u utorak poslijepodne u Pazinskoj ulici u Poreču. Prve informacije govorile su da je Porečan svojim automobilom Volkswagen Passat, u kojem je navodno bilo jedno od njihovo dvoje malodobne djece, pregazio bivšu suprugu i punicu. No, I. R. nam je jučer ispričao potpuno drugačiju verziju sukoba.

On tvrdi da nije imao namjere nikoga pregaziti već da se jednostavno dogodio nesretan slučaj, jer bivša punica nije htjela pustiti vrata njegova automobila, a čak mu je i prijetila. Tada je, kaže on, bojeći se za svoj život krenuo automobilom naprijed, a punica se spotaknula i pala na leđa. Bivša supruga je u to vrijeme također otvarala zadnja vrata i vrijeđala ga.

- Moja je namjera bila samo ostaviti kćer i otići, ali odmah se oko ničega stvorio problem. Počele su me napadati i iskreno, bojao sam se za svoj život jer ne znam što su u stanju napraviti. Kada sam krenuo, odnosno, kada se bivša punica spotaknula i pala, kćerka je već bila izašla iz vozila, ali je sve vidjela. Upravo vam ona može potvrditi što se dogodilo. One su uvijek takve prema meni i konstantno me prijavljuju od kada smo se razveli. Želim samo da pravda izađe na vidjelo, kazao nam je Porečan.

Pokušali smo razgovarati i s drugom stranom, I. R.-ovom bivšom suprugom i punicom, ne bi li nam one ispričale svoju verziju, no nisu bile previše pričljive. Kazale su nam da "ne žele prljavi veš rastezati po novinama". Ipak, bivša I. R.-ova supruga, za razliku od njega, tvrdi da je on namjerno krenuo automobilom na nju i njezinu majku i da ih je ozlijedio. (Tekst i foto M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter