Porecan krivotvorio racune

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policajci sektora kriminalisticke policije PU istarske proveli su, u suradnji s Carinarnicom Pula, kriminalisticko istraživanje nad 55-godišnjakom iz Poreca zbog sumnje da je pocinio više kaznenih djela krivotvorenja isprava i prijevare.

Naime, istraživanjem je utvrdeno da je 55-godišnjak, kao vlasnik prijevoznicko-uslužnog obrta, tijekom 2008. godine u cetiri navrata na temelju krivotvorenih racuna za kupnju teretnih vozila marke Mercedes od pravne osobe s podrucja Njemacke uvezao cetiri takva vozila u Republiku Hrvatsku.

Porecan je te krivotvorene racune upotrijebio i u postupku izrade carinske deklaracije, i to tako što je pokušao umanjiti carinske vrijednosti vozila za ukupni iznos od oko 27 tisuca kuna. Zbog krivotvorene izjave na racunu izbjegao je i placanje pet posto carinske stope, u ukupnom iznosu od oko sedam tisuca kuna.

Zbog osnovane sumnje da je pocinio cetiri kaznena djela krivotvorenja isprava i cetiri kaznena djela prijevare protiv 55-godišnjaka slijedi kaznena prijava redovnim putem. (S. P.)


Podijeli: Facebook Twiter