Porecan iz blagajne ukrao 550 kn

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kriminalistickim istraživanjem nad 44-godišnjim R. E. S. iz Poreca policija je utvrdila sumnju da je pocinitelj kaznenog djela razbojnicke krade. Nakon završenog kriminalistickog istraživanja 44-godišnjak je priveden u Istražni centar Županijskoga suda u Puli gdje je protiv njega pokrenuta istraga, a odreden mu je i 30-dnevni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

R. E. S. je kazneno prijavljen jer je 26. studenog oko 15.50 sati na poreckom autobusnom kolodvoru ušao u pekaru Mediteran te iz blagajne ukrao 550 kuna. Djelatnica ga je pokušala sprijeciti, no odgurnuo ju je i pobjegao u nepoznatom smjeru.

Od 27-godišnje djelatnice pekare doznajemo da je još prestrašena, ali i dalje radi. Rekla nam je da je razbojnik iskoristio trenutak dok je bila u prostoriji iza pulta, a kada ga je ugledala pokušala ga je sprijeciti, no on ju je odgurnuo od pulta s blagajnom i pobjegao. Nekoliko je osoba tada reagiralo na njene pozive i potrcalo za lopovom, ali bezuspješno. Kada ga je policija uhvatila djelatnica je pozvana na prepoznavanje.

- Još ne mogu vjerovati da se to dogodilo usred bijela dana, da netko ude i ukrade novac iz blagajne, a vani ljudi šecu. U tom trenutku nisam razmišljala, vec sam krenula prema njemu u nadi da cu ga zaustaviti, ali me odgurnuo i pobjegao. Prošlo je nekoliko dana od toga i tek sada shvacam što se dogodilo i što se moglo dogoditi. Strah me je da se opet nešto takvo ne dogodi, ali raditi se mora, rekla nam je djelatnica pekare, koja je htjela ostati anonimna.


Podijeli: Facebook Twiter