Porečan Ivan Gianni Šegon jedan od tri HR-najseniora

Ivan Gianni Šegon (M. ANGELINI)
Ivan Gianni Šegon (M. ANGELINI)

Da starenje može biti aktivno i produktivno pokazao je Porečan Ivan Gianni Šegon, jedan od tri ravnopravna pobjednika natječaja za izbor najseniora, pod nazivom "Mladi u srcu – Nagrada Europske godine aktivnog starenja", u organizaciji Delegacije Europske unije u Hrvatskoj i Ministarstva socijalne politike i mladih. Na natječaj ga je prijavilo vodstvo Doma za starije osobe u Poreču, u kojem živi zajedno sa suprugom.

- Pjevam u zboru, član sam recitacijske grupe i raznih klubova, a najvažnije su mi šetnje: pokraj doma smo napravili stazu za zdravlje, veli Šegon, koji zbog skromnosti ne otkriva mnogo o sebi. Naime, dobitnik je i životne nagrade Hrvatske turističke zajednice kao jedan od pokretača sportsko-rekreativnog turizma.

Osim što je radio u porečkim turističkim tvrtkama, iza sebe ima i profesorskog staža, a ne miruje ni kao umirovljenik. Na pitanje koliko mu je godina, samozatajno kaže: "80 i nešto više", ali zbog života koji su obilježile bogate sportske aktivnosti prave godine ne pokazuje.

Među kandidatima za najseniora bio je i Savo Ilić, dugogodišnji tajnik Kluba rekreativaca u prirodi u Puli (KRUPP), kojeg je na natječaj predložio Odjel za zdravstvo i socijalnu skrb. (M. JERIN)


Podijeli: Facebook Twiter